2012-11-20 08:56:21• hírek • MTI

CNN: az amerikaiak többsége Izrael pártján áll

Az amerikaiak 57 százaléka indokoltnak tartja a Gázai övezetben a Hamász palesztin radikális szervezet ellen intézett izraeli katonai csapásokat - derült ki a CNN és az ORC International közvélemény-kutató intézet hétfőn nyilvánosságra hozott felméréséből.

Az izraeli fellépés támogatottsága a demokraták között a leggyengébb: a lakosság eme csoportjában 10 emberből négy gondolja azt, hogy a zsidó állam lépései indokoltak. A gázai hadműveletet a republikánusoknak a 74, a függetleneknek pedig az 59 százaléka támogatja.

A férfiak körében az izraeli katonai akció pártolóinak az aránya 13 százalékponttal magasabb, mint a nők között, az idősebb amerikaiak pedig 15 százalékponttal vezetnek a fiatalokkal szemben ebben a kérdésben.

Keating Holland, a CNN közvélemény-kutatási igazgatója szerint a mostani adatok nem térnek el a korábban kimutatott tendenciáktól. A palesztinok támogatottsága 1988, vagyis az erre vonatkozó mérések kezdete óta sohasem emelkedett 18 százalék fölé. Arra volt már példa, hogy az Izraellel rokonszenvezők aránya 50 százalék alá csökkent, de ez az elmúlt nyolc év során egyszer sem fordult elő.

A CNN-ORC telefonos felmérés november 16. és 18. között készült egy 1023 fős minta alapján. A statisztikai hibahatár 3 százalékpont.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: