2011-09-30 09:29:11• hírek • Szatmár.ro

Bezár a Kolozs megyei Nokia gyár

A csütörtöki napon gyűlést szerveztek a Nokia alkalmazottainak, amely a gyár mellett épült nagy sátorba került megtartásra - értesítette a Szatmár.ro-t a gyár egyik munkatársa.

A rossz híreket maga a Nokia vezérigazgatója, Stephen Elop adta tudtára a majdnem kétezer alkalmazottnak. A bezárás fő oka az okos telefonok iránti kereslet növekedése Európában, és a normál telefonok iránti kereslet csökkenése. A kolozsvári Nokia főként az ázsiai piacot látta el ezekkel a telefonokkal, európai kliensei már alig akadtak.

A zsukiménesi gyár év végéig üzemelni fog teljes műszakban, a megszokott programban, januártól pedig bezárja kapuit. Az alkalmazottak március végéig a Nokia alkalmazásába maradnak, és fizetve lesznek. Elop elmondta azt is, hogy nem ez az egyetlen változás a Nokian belül.

A komáromi és egyébb gyárakban is átszervezések lesznek. A vezérigazgató továbbá biztosította az alkalmazottakat arról, hogy mindent megtesznek azért hogy az alkalmazottak könnyebben találjanak majd maguknak munkát, az alkalmazás megszűnése után. A gyárat megpróbálják átadni más cégnek, aki hajlandó lesz megvenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: