2010-08-19 13:13:16• hírek • Szatmar.ro

Bevetésen a sintérek

Egyre több gondot okoznak Szatmárnémeti utcáin kóborló ebek. Tüzelési szezonban falkába verődve az emberekre is veszélyesek lehetnek.

Több panasz is érkezett a lakosság részéről a falkába tömörülő kóbor kutyák miatt. Többször előfordult már, hogy az elhaladó emberekre támadtak. Leginkább a nőstények tüzelésekor viselkednek agresszívebben az ebek, ilyenkor tanácsos kikerülni őket.

A városvezetés számára nem új keletű a probléma, többször is tárgyaltak már a helyzet megoldásáról.

Az egyik megoldás a Darán működő sintértelep. Ennek munkatársai rendszeresen járják a várost és felkutatják az elkóborolt ebeket, ezeket befogják és a telephelyre szállítják.

Amint azt a nevét felfedni nem kívánó egyik sintér portálunknak elmondta, a lakosság vegyes érzelmekkel viselkedik irántuk, hiszen vannak, akik örülnek annak, hogy „eltüntetik" az utcákról a néha agresszíven viselkedő négylábúakat, mások azonban sérelmezik azt, hogy például a tömbházuk előtt etetett kóbor kisállatokat is elviszik, mivel több tömbházlakó szívéhez nőttek ezek.


A darai telepről hétfőn és csütörtökön vihetik haza kedvenceiket
A darai telepről hétfőn és csütörtökön vihetik haza kedvenceiket


A szakember elmondása szerint a befogott négylábúak többségének van gazdája és időben felkeresi őket, hogy hazavigye kedvencét, azonban számos kutya befogadó gazdára vár a sintértelepen.

A befogott állatokat 14 napig kötelesek tartani, azonban azután elaltatják őket, így a háziállat kedvelő lakosság feladata az lenne, hogy kellően odafigyeljenek rájuk, mivel elkóborlásuk akár az életükbe is kerülhet.

A telepen hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön fogadnak látogatókat 14-16 óra között, amikor haza is vihetik a kiválasztott élőlényt az állatbarátok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: