2010-04-12 13:43:47• hírek • Szatmár.ro

Válasszon kedvencet a sintértelepről

Örökbefogadással menthetők meg a kutyák az elaltatástól.

A tavalyi év októberében nyílt meg Pusztadaróc és Dara között az a telep, ahová a megye kóbor kutyáit gyűjtik össze a sintérek. Mint nemrég kiderült, a telep Erdély-szinten a legjobb körülményeket biztosítja az ebeknek: a begyűjtött állatokat a itt beoltják, és két héten keresztül folyamatos állatorvosi megfigyelés alatt tartják. Azonban amennyiben az eb iránt ez idő alatt sem az esetleges gazda, sem pedig egy örökbe fogadni szándékozó család nem érdeklődik, elaltatják őket.

A kedves állatokat bárki megmentheti az elaltatástól, amennyiben a telepről választ házikedvencet vagy éppen házőrzőt magának. Az örökbe fogadás procedúrája ugyanis könnyen zajlik, a leendő gazdinak 50-100 lej közötti összeget kell kifizetnie a kutyának adott védőoltásokért és tartásáért, illetve el kell fogadja az adoptálás feltételeit. Minden állatot chippel látnak el, és egészségesen adják a leendő gazdiknak. A chip arra szolgál, hogyha valamilyen oknál fogva a gazdi elengedné az állatot, akkor lehessen tudni, hogy kit kell felelősségre vonni. A telep vezetője, Balogh József is arra hívja fel a figyelmet: az állat érdekében olyanok vállaljanak örökbefogadást, akik gondját tudják viselni a négylábúnak.

A kutya örökbefogadása felelősséggel jár, de abban mindenki biztos lehet: a telepen található ebek sokszorosan meghálálják a szeretetet amit a leendő gazditól kapnak. A választék nagyon széles, hiszen a telepen a kis testű házikedvencnek való ebtől a nagyobb testű, házőrzésre alkalmas kutyáig mindenfélét meg lehet találni. Azoknak is érdemes a telepre kilátogatnia, akit fajtatiszta ebek érdekelnek, hiszen nem ritka, hogy ilyen kutyák kerülnek az utcára, onnan pedig a telepre.

A Pusztadaróc és Dara közti útszakaszon lévő kutyamenhelyen hétfőn és csütörtökön 14 és 16 óra között fogadják a látogatókat, ám más időpont egyeztetésére is lehetőség nyílik. Az érdeklődők ha bővebb információt szeretnének a 0735 500 155-ös, vagy a 0722 383 766-os telefonszámokon kérhetnek, valamint abban az esetben is ezeket a számokat kell tárcsázni ha valaki jelenteni szeretné a környékén lévő kóbor kutyákat.


Az örökbefgadott ebek sok örömet okoznak a gazdinak
Az örökbefgadott ebek sok örömet okoznak a gazdinak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: