2010-12-07 21:46:37• hírek • Szatmár.ro

Belvízgondok a megyében

A Kraszna vízgyűjtő területén vannak komolyabb problémák a szakemberek közlése szerint.

Az utóbbi időszak esőzései miatt egyre több panasz érkezik a gazdálkodók részéről - a megye jelentős részén víz alá kerültek az őszi búzavetések, de még a napraforgó, a kukorica és a cukorrépa egy része is betakarítatlan. A vizenyős szántókra gépekkel rámenni nem lehet. A szakemberek azt jósolják, ha tovább folytatódik a csapadékos időjárás, komoly lehet a baj.

De nem csak a mezőgazdaságban okoz gondot az eső: a Kraszna-menti településeken a belvíz lakott területeket is fenyeget. A települések többségének pincéit elárasztotta a víz, az árkok nem győzik elnyelni a felgyülemlett csapadékot. Ilyen jelzések érkeztek Kaplonyból és Börvelyből. Utóbbi településen kedden ismét munkába kellett állítani a motoros szivattyúkat - a községközpont Lucaceni felőli részén, a folyó töltése mellett.

Kiss Zoltán alpolgármester honlapunkkal tudatta: két-három napot vesz igénybe a szivattyúzás, mellyel a környező házakat mentik meg az ártól. A helyi önkéntes tűzoltóalakulat tagjai mellett a nagykárolyi tűzoltóság különítménye is besegít a szivattyúzásba. A szóban forgó részen minden nagyobb esőzéskor közbe kell avatkozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: