2011-05-04 00:57:53• hírek • Kocsis Zoltán

Nem volt kérdés: döntős a Barcelona

Akárcsak a negyeddöntők négy párharcában, a Bajnokok Ligája elődöntőjének első csatájában is elmaradt a csoda: az első meccsen hátrányba kerülő csapat ezúttal sem tudott fordítani. Ez a szerep ezúttal a Real Madridnak jutott, amely csak 1-1-es döntetlent ért el Barcelonában, ami kevés volt a hazai 0-2-es vereség után.

Amint az várható volt, a Barcelonánál az első meccset sérülés miatt kihagyó Iniesta visszakerült a kezdőcsapatba Keita helyett, a Real Madridnál pedig két változás is történt: Özil helyett Kaká, Pepe helyett pedig Higuain kezdhetett. Ez szerkezeti változást is hozott a madridiaknál, hisz végre volt csatár a csapatban. Agresszívan és magasan is kezdett a királyi gárda, ám minden komoly következmény nélkül. Az első félórában Busquets egy fejesén kívül semmi érdemleges nem történt a pályán és csak azért nem volt unalmas ez a tili-toli, mert egyrészt magas iramban művelték a csapatok, másrészt pedig a Barcelona legalább szépen csinálta a nagy semmit.

A játék képe fél óra elteltével hirtelen megváltozott, az azt követő percekben a katalánok szinte percenként alakítottak komoly ziccert, ám Casillas kétszer is nagy bravúrral védett Villa illetve Messi lövése után, az argentin, majd Pedro pedig kapu mellé tüzelt kedvező pozícióból. A Real Madrid? A 40. percben Ronaldo jobb oldali elfutása után Valdes kapusnak veszélyes szituációban kellett felszednie a labdát di Maria elől ... a harmadik félidő után is kialakított ziccer nélkül állt tehát fővárosi együttes.

A szünet után aztán kiderült: nem sokáig! Alig két perc telt el, amikor Ronaldo tökéletesen tálalt Higuain elé, aki nem is hibázta el a ziccert. Csakhogy a passz után Ronaldo ráesett Mascherano lábára, amit a bíró szabálytalanságnak ítélt. Vitatható ítélet volt. Ismét. És ismét a Barcelona javára. Apró lábjegyzetként: talán hagyni kéne a világ kétségtelenül legjobb csapatát, hogy önerőből vegye az akadályokat, mert képes rá.


Gólszerzők egymás között: Pedro kezdte, Marcelo zárta a sort
Gólszerzők egymás között: Pedro kezdte, Marcelo zárta a sort  fotó: uefa.de


Akárcsak az első félidőt, a másodikat is rendkívül agresszívan kezdte a Real és miközben az ember azon gondolkodott, hogy talán odahaza is így kellett volna játszaniuk, a Barcelona megszerezte a vezetést. Iniesta egy pazar passzal ugratta ki Pedrót az 54. percben, a világbajnok csatár pedig nem hibázott. Pontosan tíz percet tartott a hazaiak előnye, a 64. minutumban ugyanis Xabi Alonso szemfülesen labdát szerzett az ellenfél térfelén, di Mariához passzolt, aki egy pazar mozdulattal elküldte epret szedni Mascheranót, majd a kapufára bombázott. A labda ismét az argentin elé került, aki középre passzolt Marcelo elé, a brazil pedig kiegyenlített.

Talán most, gondolhatták sokan, a hátralévő fél órában azonban semmilyen érdemleges nem történt, egyik csapat se erőltette a dolgot: a Barcelonának nem kellett, a Real pedig, labda híján, nem nagyon tudott. Így hát a végjáték ugyanúgy csalódást okozott, mint összességében az egész BL-beli „el clasico". A Real Madrid a 180 perc alatt egyetlen igazi helyzetét gólra váltotta, hívei igazából csak ezzel lehetnek elégedettek (nagyon nem vigasztalja őket), ennek tükrében is kijelenthető, hogy a Barcelona továbbjutásának érdemlegességéhez nem fér kétség. De azért tagadhatatlan némi játékvezetői hátszél...

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó (zárójelben az összesített eredmény)
Barcelona - Real Madrid 1-1 (3-1)
gólok: Pedro (54.) illetve Marcelo (64.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: