2015-04-21 13:46:47• hírek • Szatmár.ro

BUG Mafia, Smiley és barátai, Holograf és Voltaj a városnapokon

fotó: Silviu Sandulescu
fotó: Silviu Sandulescu

Május 29. és 31. között tartja Szatmárnémeti a városnapokat, amelynek számos fellépője ismert már. A rendezvény az elmúlt évhez képest kisebb területen lesz megszervezve, kevesebb, de főleg helyi kereskedővel - hangzott el a kedden tartott sajtótájékoztatón.

Kedden sajtótájékoztató keretében jelentette be Dorel Coica polgármester az idei Szatmárnémeti Városnapok dátumát, illetve a fellépők nagy többségét. Az elmúlt évekhez képest több változás is lesz idén: például nem lesznek kereskedők a sugárúton, ezzel is szeretnék csökkenteni a déli megyékből érkező bóvliárusok számát. Emellett pedig előnyt élveznek a szatmári cégek, árusok. Nem változik viszont a kereskedők helybérének összege, most is 17 lejért lehet majd egy napra egy négyzetméternyi területet bérelni. A déli kereskedők kizárásával valószínűleg kevesebb lesz a város bevétele - tavaly 60 ezer lej volt, most 50 ezer lejre számítanak a három nap alatt.

Két színpadot állítanak az idei városnapokon: az egykori Pannónia Szállóval szemben lesz a népzenei színpad, az új főtéren pedig a nagyszínpad. Utóbbin főleg a délutáni-esti órákban lesz műsor.

Pénteken a filharmónia zenekarának komolyzenei koncertje nyitja a városnapokat, majd gyerekelőadás lesz. Később fellép a Vama zenekar, a napot pedig - közkívánatra - a BUG Mafia koncertje zárja. A pénteki napra van beírva egy magyar zenekar koncertje is, 21 órától, ám még nem tudni, hogy ki lesz a meghívott. "A román együtteseket is a Facebookon és a polgármesteri hivatal oldalán található jelzések alapján hívtuk meg, így várjuk a magyar lakosság hozzászólását is. Mondják el, ők kit látnának szívesen a városnapok színpadán" - mondta Coica.

Szombaton délután helyi zenekarok, majd 19 órától Smiley és barátai zenélnek majd négy órán keresztül. Fellép Baxter, Dorian, Cabron, Sore, Antonia, Alex Velea és természetesen Smiley is. Őket a Holograf követi, 24 órakor pedig tűzijátékkal zárul a műsor.

Vasárnap délelőtt már lesznek gyerekeknek szóló programok a közelgő gyermeknap alkalmából, majd 19 órától választják meg Szatmárnémeti szépét. 21 órától Delia koncertezik, majd a Proconsul, a városnapokat pedig a Voltaj koncertje zárja majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: