2014-06-02 15:57:10• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: 1,2 millióba került a Városnapok, de rekordbevételt hozott!

Minden idők legjobb városnapja volt az idei, jelentette ki magabiztosan Dorel Coica hétfő déli sajtótájékoztatóján. A polgármester a következő évekre még nagyobb bulit, még több árust és még nagyobb bevételt ígért.

„Köszönöm minden egyes szatmárinak, hogy civilizáltan viselkedett az elmúlt három nap alatt. Ennek köszönhetően a csendőrségnek egyszer sem kellett beavatkoznia", kezdte Coica. A polgármester megköszönte a Florisalnak, hogy hétfő reggelre a buli valamennyi nyomát, szemetét eltakarította. „Egy-két stand elbontásával akadt némi problémánk, de hétfő délutánra ezek is megoldódnak", tette hozzá.

Coica szerint nem csak ez volt minden idők legjobb városnapja, de a legnagyobb bevételt is ez gerjesztette. Florin Maier, a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának vezetője elmondta, hogy idén összesen 200 standon folyt árusítás, az ebből származó bevétel pedig 75.000 lej. Figyelembe véve, hogy egy négyzetméter bérleti díja 17 lej, egyszerű számítás szerint közel 1470 négyzetméternyi területet adott bérbe a polgármesteri hivatal. Ezzel szemben tavaly 89 stand után mindössze 38.000 lejt kasszírozhatott a hivatal.

Maier szerint a legtöbb árus Szatmár megyéből, illetve a környező megyékből érkezett, de voltak Prahova megyéből, Alexandriából és Galacról is. „A legfontosabb, hogy mindenki fizetett. Egyetlen stand sem árulhatott ingyen. Így lesz ez a következő években is: hadd jöjjön minél több árus, mert a város kasszájának szüksége van a bevételre", jelentette ki Coica.

A „rekordbevétel" ellenére az összeg eltörpül az esemény szervezési költségei mellett. „A városi tanács 250.000 lejt különített el erre a célra, ám ez nagyjából a 20%-a annak, amennyibe a rendezvény valójában került. A többit a szponzorok biztosították, így a fellépők gázsiját is ők állták", árulta el Coica. Emlékeztetőül, a városnapoknak három főszponzora volt: a Florisal, a Tehnic Asist és a Coca-Cola...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: