2014-06-04 15:19:06• hírek • Szatmár.ro

Azt ígérik, hogy hétfőn folytatják a Szatmárhegyi út javítását

Kovács Máté
Kovács Máté

A kampány finisében kezdték javítani az útszakaszt, majd eltűntek a gépek.

A legnagyobb közösségi oldalon is téma volt és hírportálunkhoz is többen fordultak a kérdéssel: mi lesz a Szatmárnémetiből Szatmárhegy felé vezető út megkezdett javításával, ugyanis a választások után eltűntek a munkagépek és az útjavítást végző cég alkalmazottai is. Az évek óta katasztrofális állapotban levő útszakasz pedig csak részben készült el, sokan pedig attól tartottak, hogy a kampányidőszak lejártával a munka befejezéséről is megfeledkeztek.

A Szatmár.ro a munkálatot kiadó Szatmár Megyei Tanács tanácsosát, az RMDSZ-frakció vezetőjét, Kovács Mátét kereste meg a kérdéssel. A tanácsos készséggel állt a rendelkezésünkre és azt is megígérte: utánajár az ügynek és választ ad az érdeklődők kérdéseire. Kovács arra is vállalkozott, hogy munkatársunkkal kilátogat a kérdéses útszakaszra.

Ottjártunkkor valóban nem láttunk sem gépeket sem pedig munkásokat, az út mindkét részét új aszfaltréteg fedte Csonkás település egy részéig, majd a Csonkási erdőnél a rendbehozott fél sáv is "elfogyott".

Félbeszakadt a Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti útszakasz felújítása

A frakcióvezető a Megyei Tanács technikai igazgatóját, Seres Ioant kereste fel a szatmárnémetiek és szatmárhegyiek által is megfogalmazott kérdéssel. Az igazgató elmondása szerint a gépeket a kivitelező cég ideiglenesen a megye egy másik pontjára szállította, de hétfőtől újrakezdik a munkálatokat az állapota miatt sokat emlegetett útszakaszon.

A 10,8 kilométer hosszú útszakasz rehabilitálása 2,6 millió lejbe kerül és a Tehnic Asist végzi a munkát.

Félbeszakadt a Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti útszakasz felújítása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: