2014-05-23 15:02:22• hírek • Kocsis Zoltán

Pénteken elkezdték a szatmárhegyi út aszfaltozását

„Húsz éve meg kellett volna már csinálni!", szólt ki autójából egy férfi, látva a sajtó képviselőit és a megyei tanács vezetőit. „Ki csinálta meg az utat? Kire kell szavazni a hétvégén?", kérdezte egy másik autós.

Mindez péntek délben, a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér mögött, a Szatmárhegy felé vezető úton történt. A nap reggelén ugyanis elkezdték leaszfaltozni az évek óta katasztrofális állapotban lévő utat. A 10,8 kilométer hosszú útszakasz rehabilitálása 2,6 millió lejbe kerül és a Tehnic Asist végzi a munkát.

„Szeretném megköszönni a Szatmár Megyei Tanácsnak, hogy végre ránk is sor került. Nem feledkezhetünk meg a megyei tanácson belüli RMDSZ-es vezetőkről sem, akik rengeteget lobbiztak az ügyért", mondta Szűcs Szabolcs szatmárhegyi polgármester. Az önkormányzati vezető elmondta, a tervek szerint a nagyhegyi ortodox-görög katolikus templomig azfaltozzák most le az utat.

Adrian Stef tanácselnök és Mircea Govor alelnök ígéretet tett, hogy a következő évben a Szatmárhegy és Meddes közötti jelenlegi kavicsos utat is leaszfaltozzák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: