2020-04-16 09:08:28• hírek • Bede Emőke

Az utolsó pillanatban érkezett a segítség

Amint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány sajnos a több tucat hátrányos helyzetben levő családról gondoskodó Segíts te is Egyesület munkája elé is súlyos akadályokat gördített.

„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk most, hisz itt a húsvét, és sokaknak nem tudunk segíteni. Rengeteg ruhát kaptunk, ebben a helyzetben azonban nagyobb szükségünk volna az élelmiszerekre. Sajnos nagyon visszaesett az adakozási kedv, amit őszintén szólva meg is értek. Mi ennek ellenére megtesszük, amit tudtunk, bár többet is tehetnénk. A legnehezebb az egészben, amikor választanunk kell, hogy kinek segítünk és kinek nem. Abban reménykedem, hogy hamar véget ér ez az egész, és a családfők visszaállhatnak a munkába” – mondta el nemrégiben a Szatmár.ro megkeresésére Pop Leila, az egyesület mozgatórúgója.


Habár e nehéz helyzetből továbbra sem lábalt ki teljesen a Segíts te is, de a napokban mégiscsak a remény fénye sejlett fel az alagút végén. Azon felül ugyanis, hogy némi pénz érkezett anonimitásukat kérő adományozóktól a segítők számlájára, a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség gyülekezete sem tétlenkedett, hanem szerdán színültig töltötték alapélelmiszerekkel az egyesületi autó csomagtartóját. A maroknyi csapat már megkezdte a csomagok kiosztását a családoknak, csütörtökön pedig oda is eljutnak, ahova mindezidáig nem sikerült.


„Egy csodáért imádkozunk minden nap, és úgy látszik, Isten meghallgat, mert az utolsó pillanatban megérkezett a segítség” – osztotta meg az egyesület Facebook-csoportjában a hírt Pop Leila.


Aki úgy érzi, hogy lehetőségeihez mérten tudná támogatni a Segíts te is Egyesület munkáját néhány lejjel, akkor megteheti azt banki átutalással, az alábbi számlaszám segítségével. Számla tulajdonosa: Asociatia Segíts te is – Ajuta si tu, számlaszám: RO04RNCB0226154405050001.


Az egyesületnek a anyagi felajánlásokon kívül jelenleg legnagyobb szüksége a tartós élelmiszerekre van. Szívesen fogadnak egy-két csomag száraztésztát, lisztet, cukrot, olajat vagy bármilyen jellegű konzervet, azaz minden olyasmit, amivel egy hátrányos helyzetű család mindennapjait könnyebbé lehet tenni. Ha Ön is szeretné támogatni az egyesület tevékenységét, vagy csak egyszerűen szeretne tájékozódni annak mindennapjairól, mindenképp kerese fel a Segíts te is – Ajuta si tu Facebook-csoportját, melyet ide kattintva érhet el.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: