2020-04-10 11:19:58• hírek • Bede Emőke

Segíts, hogy ők is segíthessenek

A Segíts te is Egyesület rendszeresen tudósít arról, hova jutott az adományokból vásárolt élelmiszer.
A Segíts te is Egyesület rendszeresen tudósít arról, hova jutott az adományokból vásárolt élelmiszer.

A Segíts te is Egyesület lassan kilenc éve segít önzetlenül a nehéz sorsú családokon. Hat évig mozgalomként volt jelen városunk életében, 2017 áprilisában azonban sikerült hivatalos útra terelni mindezt, azaz a Pop Leila és példaértékű családja által elindított tevékenység végre egyesületként folytathatta a munkát. Azt a munkát, melynek köszönhetően több tucat hátrányos helyzetű család részesülhet rendszeres támogatásban.

Mint arról korábban már beszámoltunk, egyáltalán nem naplopó, a munkát élből elutasító felnőttekről vagy iskolakerülő nebulókról van szó, hanem olyan sokgyerekes családokról, melyek bár minden tőlük telhetőt megtesznek, alig tudnak egyik napról a másikra megélni. Többségük nem is nagyon kér segítséget senkitől, szégyellve nehéz anyagi helyzetüket, mellyel folyamatos harcban állnak. A mindennapi munkával legtöbbször még annyi pénzt sem tudnak előteremteni, hogy a gyerekeknek vegyenek egy új cipőt, ha a régi talpán már hatalmas lyuk tátong.  A koronavírus-járvány által előidézett helyzet azonban az ilyen keserves helyzetben levő családokat felkaroló Segíts te is Egyesület hétköznapjait is megnehezítette.


„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk most, hisz itt a húsvét, és sokaknak nem tudunk segíteni. Rengeteg ruhát kaptunk, ebben a helyzetben azonban nagyobb szükségünk volna az élelmiszerekre. Sajnos nagyon visszaesett az adakozási kedv, amit őszintén szólva meg is értek. Mi ennek ellenére megtesszük, amit tudtunk, bár többet is tehetnénk. A legnehezebb az egészben, amikor választanunk kell, hogy kinek segítünk és kinek nem. Abban reménykedem, hogy hamar véget ér ez az egész, és a családfők visszaállhatnak a munkába” – mondta el megkeresésünkre Leila.



Aki úgy érzi, hogy lehetőségeihez mérten tudná támogatni a Segíts te is Egyesület munkáját néhány lejjel, akkor megteheti azt banki átutalással, az alábbi számlaszám segítségével. Számla tulajdonosa: Asociatia Segíts te is – Ajuta si tu, számlaszám: RO04RNCB0226154405050001.


Az egyesületnek a anyagi felajánlásokon kívül jelenleg legnagyobb szüksége a tartós élelmiszerekre van, szívesen fogadnak egy-két csomag száraztésztát, lisztet, cukrot, olajat vagy bármilyen jellegű konzervet. Szóval minden olyasmit, amivel egy hátrányos helyzetű család mindennapjait könnyebbé lehet tenni. Ha Ön is szeretné támogatni az egyesület tevékenységét, vagy csak egyszerűen szeretne tájékozódni annak mindennapjairól, mindenképp kerese fel a Segíts te is – Ajuta si tu Facebook-csoportját, melyet ide kattintva érhet el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: