2013-05-10 09:38:49• hírek • Póti Orsolya

Hamarosan Német Kulturális Napok!

„Élj Szatmárnémeti! - egy kultúra ünnepe" jelmondattal rendezik meg idén május 17-19. között a Német Kulturális Napokat Szatmárnémetiben. A rendezvénysorozat koncertekkel, táncbemutatókkal, műhelymunkákkal és egyéb szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket.

Szatmárnémetiben immár 12.-ik alkalommal várja a kikapcsolódni vágyókat - kicsiket és nagyokat egyaránt - a Német Kulturális Napok rendezvénysorozat, melyre a Szatmári Német Demokrata Fórum szervezésében kerül sor május 17-19. között.

A három napos esemény ismét lehetőséget nyújt arra, hogy betekintsünk a szatmári svábok kultúrájába és életfelfogásába, valamint alkalmat ad arra, hogy közelebbről megismerhessük ezt a népcsoportot.

A rendezvény szervezői, mint minden évben, így idén is gondoskodtak arról, hogy gazdag és változatos programokra invitálják a közönséget: koncertek, kiállítások, filmbemutatók, különféle műhelymunkák és látványos felvonulások és táncbemutatók várják az érdeklődőket.

A rendezvény ünnepélyes megnyitójára május 17-én, péntek késődélután 17.30 órától kerül sor a Dinu Lipatti Filharmóniában, ahol Johann Forstenheizler, a Szatmári Német Demokrata Fórum elnöke és a meghívottak köszöntik az egybegyűlteket. A köszöntőbeszédek után egy kórusversenyre kerül sor a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum szervezésében, majd egy fotókiállítás is nyílik „Szatmári svábok" címmel.

A nagyközönséget a Rex Piac előtti téren várják különféle szórakoztató programok szombaton 10.00-16.00 óra között, a 3 és 11 év közötti gyerekeknek pedig a Sváb házban szerveznek műhelymunkákat délelőtt 9 órától. Ugyancsak ezen a napon, 10 órától a Gutenberg Egyesület tagjai egy Fotóvadászatot is rendeznek szintén a Sváb házban (a volt Mátyás, a mai Vasile Lucaciu utca 9 szám).

Késődélután 18 órától újra a városi filharmónia ad otthont a rendezvénysorozat kulturális programjainak. Fellép a sváb férfikórus (Mannerchor), a tasnádi Carmina Renascentia tánccsoport, valamint a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákkórusa Császár Béla vezénylésével.

A rendezvénysorozat utolsó napja a hagyományokhoz híven a fényi fúvószenekar fellépésével, majd ünnepi szentmisével veszi kezdetét a Kálvária templomban. Ezt követően, 11.30 órától 2Sontagscafé-ra" kerül sor a Sváb házban, ahol Gemeinsam Német Fiatalok Szervezete és a Gute Laune néptánccsoport tagjai szórakoztatják a közönséget.

A Német Kulturális Napok idén a Romániai Német Demokrata Fórum, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmári Nemzetközi Együttműködés Alapítvány és a Szatmárnémeti Német-Román Gazdasági Egyesület (DRW) támogatásával kerül megrendezésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: