2011-11-05 20:00:49• hírek • Kocsis Zoltán

Gavrilescu nem Cruyff, de az Olimpia kiütötte a Zalatnát

A várakozásoknak megfelelően sima győzelmet aratott az Olimpia a labdarúgó bajnokság harmadik osztályának hatodik csoportjában: a sárga-kékek néha kissé túlságosan is könnyed játékkal 4-0-ra győzték le az utolsó előtti Zalatnát.

Az Olimpia gyakorlatilag az első perctől az utolsóig uralta a játékot és irányította az eseményeket, az első negyed óra után pedig akár már három góllal is vezethettek volna. Zsiga és Feier azonban centikkel ugyan, de elhibázták a célt. Nem úgy Marinas, aki egy szemrevaló akció után a 14. percben megszerezte a vezetést. A 36. percben már kettő volt a szatmáriak előnye, hisz egy kapu előtti kavarodás után Feier is betalált.

A második félidő ismét hazai lehetőséggel kezdődött, majd egy elképesztően felelőtlen, már-már sportszerűtlen jelenettel folytatódott. Az 53. percben tizenegyest kapott az Olimpia, ám egy biztos értékesítés helyett Marinas és Gavrilescu úgy döntöttek, leutánozzák a Johann Cruyffék által a 70-es években ismertté tett módszert: előbbi legurította utóbbinak, aki azonban az üres kapu fölé lőtt.

A sors pedig kis híján büntetett, hisz percekkel később a vendégek egyedüli gólszerzési lehetősége végén Burz a kapufát találta el. Ettől felébredtek az sárga-kékek, és néhány kihagyott helyzet után Glodean és Gavrilescu megduplázták csapatuk előnyét, egyben beállítva a 4-0-ás végeredményt.

Győzelmével az Olimpia visszatért a dobogóra, 25 pontjával annak legalsó fokát foglalja el a 26 ponttal vezető Corona Brassó és Szászrégen mögött, viszont kettővel a Kolozsvári Universitatea II és a Zilah előtt. A következő fordulóban Csík Tibor tanítványai Kolozsvárra utaznak, ahol „egészségügyi vizsgálaton vesznek részt" a Sanatatea vendégeiként.

Olimpia - Zalatna 4-0
gólok
: Marinas (14.), Feier (36.), Glodean (79.) Gavrilescu (81.)
Az Olimpia összeállítása: Suta - Mos (Glodean 68.), Muresan Fl., Heil, Homorozan, Gavrilescu, Villand ( Mihai Pop 68.), Botos, Zsiga (Hanus 76.), Marinas A., Feier (Prodan 79.)

Alább megtekintheted Cruyffék híres büntetőjét!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: