2009-02-04 11:39:10• hírek • Szatmár.ro

Autósport Klub alakult

Autósport Klubot alakítottak a 2008-as év nagy autós rendezvényeit szervezők.

Egy tavaszi tereprally-futammal kezdődött a szezon, majd áthaladt a megyén a Central Europe Rally, május végén pedig egy országos és nemzetközi hírű AutoTuning Showt rendeztek.

Majd ismét tereprally-futam következett, egyre több amatőr és profi kategóriás pilótával, aztán ismét Szatmárnémeti lett az országos Trans Carpatic Rally és a regionális szintű Carpatica Rally rajt- illetve célállomása. Ezeket a versenyeket magánszemélyek illetve helyi vállalkozások szervezték és finanszírozták, a helyi sajtó pedig jelentős médiatámogatással biztosította a rendezvények közönségsikerét.

A nemrég megalapított Autósport Klub nem titkolt célja a szatmárnémeti és Szatmár megyei autós közélet összefogása az autós kultúra ápolása. Emellett persze fontosnak tartják a versenyzést, a szatmári autóversenyzők támogatását és a sportmenedzsmentet is. Fontos szerepet kap a célok között a különböző sport és szabadidős rendezvények megszervezése autó/motor/quad kategórában, helyi és országos illetve nemzetközi szinten. A célok között szerepelnek a közlekedésbiztonsági akciók szervezése is.

A 2009-es év eseményei között szerepel a megyénkben elsőként megrendezendő autós/motoros Offroad Triál Kupa  szervezése, profiknak és amatőröknek egyaránt. A rendezvény, melyen belátható pályán, előre elkészített nehéz terepet kell leküzdeni idő- és pontversenyben, már most sok résztvevőt ígér. A tervezett hely és időpont: május 1-2, Muzsdaly és Avasújváros környéke.

Szintén sok érdeklőre számítanak majd az idén megrendezésre kerülő Auto Tuning Show 3 kiállításon is. Ennek a tervezett helyszíne a repülőtér lenne, ahol gyorsulási verseny, tuningtalálkozó és Romániában elsőként márka-találkozó is lenne.

Hasonló versenyekre idén is számíthatunk

A klub tagjai már régebben is együtt szerveztek eseményeket

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: