2015-12-22 17:36:41• hírek • Szatmár.ro

Áthúzták Coica számításait

Csütörtökön a városi tanács elutasított egy tervezetet - most újra napirendre akarták tűzni.

A decemberi rendes havi tanácsülésen volt napirenden a határozattervezet, mely szerint a város visszavonná azt a határozatot, amelyben egy földterületet átad a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (CNI), hogy az egy vízilabdázásra és úszásra alkalmas fedett medencét építsen Szatmárnémetibe. Az ügy hátterében az állhat, hogy a szóban forgó területre is építkezne a Mega Mall, a polgármesteri hivatal pedig koncesszióba adná ezt a befektetőknek.

A rendes havi tanácsülésen a tanácsosok többsége elutasította ezt a tervezetet. Eredetileg a Szamos partján található területre sportcsarnok épült volna, emiatt pedig több földterületet ki is sajátított korábban a polgármesteri hivatal. Időközben megváltozott a terv - úszómedence lett volna a területen - emiatt pedig nemrég a kisajátított területek tulajdonosaiból ketten is visszaperelik - jogosan - a kisajátított földeket. A terület jogi helyzete tehát nem tisztázott, főleg emiatt utasították el a tanácsosok a tervezetet.

A keddi, rendkívüli tanácsülésen újra a megtárgyalandő tervezetek közé akarta ezt bevinni a polgármester. A tanácsosok azonban nem egyeztek bele! A PSD tanácsosai igennel szavaztak, a többiek vagy nemmel vagy tartózkodtak - így nem került a napirendi pontok közé.

"Rendkívüli tanácsüléseken sürgős, nagy jelentőségű témákról szóló tervezetek kerülnek napirendre. Ezekből ez a tervezet egyiket sem teljesíti. Ráadásul pár nappal ezelőtt elutasítottuk, nem értem, miért kerülne napirendre újra, ha semmi előrelépés nem történt az ügyben. Megkerestük a Nemzeti Befektetési Ügynökséget, hogy ha megváltoztatjuk a helyszínt, akkor megmarad-e a tervek között az uszodaépítés. Nem válaszoltak. Amíg nem kapunk választ, nem szeretnénk ebben az ügyben dönteni" - mondta Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos.

Maskulik a tanácsülés végeztével adott interjúban hangsúlyozta: az RMDSZ-frakció nem a plázaépítés ellen van, csak azt szeretnék, ha a CNI is véleményt mondana az ügyben, illetve tisztázódna a két visszaperelt terület jogi helyzete.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: