2015-07-30 17:58:50• hírek • Szatmár.ro

Az utak állapotára panaszkodtak a tanácsosok

Az Árpád utca lezárásáról a Transurban sem tudott, a Soimoseni utca katasztrofálisan néz ki.

A városi tanácsülésen Maskulik Csaba városi tanácsos a Károlyi út állapotát, illetve az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában hirtelen megkezdett munkálatokat hozta szóba.

A Károlyi utat többhelyütt is felvágták, a gödröket pedig csak földdel temették be, ami igencsak zavarta a forgalmas úton közlekedő autósokat. Egy másik fokozottan forgalmas útszakaszt, az Árpád (Vasile Lucaciu) utca egy részét pedig se szó, se beszéd nemrég lezárták az Apaserv által a szennyvízcsövek kicserélésével megbízott cég munkatársai. "Arról, hogy le lesz zárva az utca, információim szerint még a Transurban sem tudott. Az arra járó autóbusz vezetője hirtelen azt sem tudta, hogy merre kerüljön" - mondta a tanácsos. Hozzátette: a polgármesteri hivatalnak inkább az ilyen esetekről kellene értesítenie a lakosságot sajtóközleményben és nem tanácsosokat pellengérre állítani a döntésük miatt. Ezzel arra az esetre utalt, amikor Dorel Coica polgármester sajtóközleményben sorolta fel azoknak a tanácsosoknak a nevét, akik nem szavazták meg a számára fontosnak tűnő tervezetet.

Cosmin Ratiu azt tette szóvá, hogy a folyamatos bejelentések és egy tiltakozó akció ellenére sem történt javulás a Soimoseni utcában. "Az utcában cégek üzemelnek, van olyan vállalkozás, amelyiknek akár 100 alkalmazottja van. Emellett vállalkozók érkeznek hozzájuk tárgyalni az ország különböző pontjairól. A cégek képviselői pedig szégyenkeznek, hogy milyen állapotban van az útburkolat" - mondta Ratiu.

Utóbbi felvetésre Dan Babut városmenedzser annyit mondott: tervbe van véve az út modernizálása, erre talán szeptemberben fog sor kerülni.

Hogy szeptemberben valóban kezdetét veszi-e az útjavítás, egyelőre még kérdéses, ugyanis lejártak a szerződések, amelyeket a város egy-egy céggel kötött a Szamos jobb, illetve bal partján zajló útépítési, javítási munkálatok elvégzésére. Valószínű, hogy a nemrég kiírt licit nyertesét csak októberben fogják kihirdetni, de következik a fellebbezési időszak, aminek újabb licit kiírása is lehet a vége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: