2011-01-11 15:22:58• hírek • Szatmar.ro

Árok gondok

Számos panaszos kereste fel ismét Pataki Csaba alprefektust keddi meghallgatásán.

A már szokásos telekügyek, földvisszaigényléseken kívül a prefektusi hivataltól egy újabb típusú probléma megoldását is várták a lakosok. Az enyhülő idő miatt ugyanis egyre több helyen telnek meg az útszéli kanálisok, amelyek szerepe pont az lenne, hogy a vizet gond nélkül levezessék.

Coroiu Traian szatmárnémeti lakos arról panaszkodott, hogy úgy telke, mint lakásának pincéje folyamatosan víz alatt van. Többek között a telke mellett lefektetett vezeték dőlésszögének tudta be ezt a tényt, ami azonban még valószínűbb az az, hogy az árkok eltömődése miatt nem tud a víz elfolyni, és ezért lepi el a van a területét.

Hasonló problémával egyébként többen is felkeresték Patakit, aki azt tudta tanácsolni, hogy a panaszosok szomszédaikkal együtt tisztítsák ki a sáncokat, hogy a víznek szabad folyást adhassanak.

Bár még csak januárban járunk, az enyhe idő felolvasztotta a havat és jeget, így minden bizonnyal több helyen várható az udvarok, földek, de akár a házrészek elázása is. Az egyedüli tanács, amit ebben az esetben adni lehet az az, hogy ne várják meg a problémát, hiszen az árkok kitisztításával megelőzhetőek a későbbi gondok.


Az árkok kitisztításával megelőzhető a belvíz
Az árkok kitisztításával megelőzhető a belvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: