2010-05-31 17:30:22• hírek • Szatmár.ro

Áradások a megyében

Illusztráció
Illusztráció

Komoly problémát okoztak a vasárnapi esőzések a megyében.

Több településen pincéket, utakat öntött el a víz a vasárnapi felhőszakadást követően - hétfőn még sok helyen szivattyúzták a felgyülemlett csapadékot. A 40 liter/négyzetméteres esőzés Szatmár megye több részén is komoly problémákat okozott. Lázáriban egybefüggő víztenger volt a házak előtti rész és az út, a délelőtti miséről egy órán át nem is tudtak hazamenni az emberek.

A felgyülemlett talajvíz nyomán tovább folytatódtak a gondok - az ugyanis a lakások pincéiben tört fel, elársztva azokat. Hétfőn szinte egész nap szükség volt az önkéntes tűzoltóalakulat által üzembe helyezett motoros szivattyúra - sok pincében térdig ért a víz. A helyi tanács több alkalommal is döntést hozott az árkok ki nem takarítása miatt kiróható bírságokról, de ezeket mai napig nem alkalmazzák.

A Szopor községhez tartozó Girókután a dombról lezúduló nagy mennyiségű víz okozott óriási áradást - udvarokat, utakat öntött el. Hétfő délután egyes szakaszokon több tíz centiméteres iszap állt. Fekete Bertalan, Szopor község alpolgármestere elmondta: nem volt túl veszélyes az áradás, egyetlen házat vett csak körbe a víz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: