2009-12-15 14:45:50• hírek • Balogh Anita

Szilveszteri buli - petárdák nélkül

A rend őrei sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet: a petárdát és egyéb pirotechnikai eszközöket árusító vagy használó személy akár börtönbe is kerülhet.

Míg néhány évvel ezelőtt még úton-útfélen petárdákat és egyéb pirotechnikai eszközöket árusítottak, manapság már tilos a petárdák, rakéták és kisebb tűzijátékok vásárlása, eladása vagy használata - hívták fel a figyelmet a Szatmár Megyei Rendőrség pirotechnikai eszközökkel és robbanó anyagokkal foglalkozó osztályának munkatársai. Mint kiderült: a pirotechnikai eszközök első kategóriájába tartozó árucikkek egy része ugyan hivatalosan beszerezhető - ezek a csillagszórók, tortákon elhelyezett vulkánok - de a legtöbb, kicsivel is komolyabb pirotechnikai eszköz használata törvénybe ütközik.

A törvény a kisebb petárdáktól kezdődően akár a nagy tűzijátékok használatát is tiltja, utóbbiak esetében csak akkor engedélyezett a használat, amennyiben pirotechnikai szakember ellenőrzése alatt történik. Mint kiderült, Szatmár megyében egyetlen cégnek van hivatalos engedélye arra, hogy tűzijátékot szervezzen.

Vlad Florentin, a Szatmár Megyei Rendőrség helyettes vezetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta: mindent meg fognak tenni, hogy az illegálisan pirotechnikai eszközöket árusítókat lefüleljék illetve a használókat is megbüntessék. Bár kicsit szkeptikusan fogadtuk a tervet, miszerint a rendőrség mindenhol ott lesz, ahol egy-egy petárda eldurran, a vezető szerint Szilveszter éjszakáján az egész rendőrség és annak összes osztálya dolgozni fog - az óráról órára lebontott  beosztás már el is készült.


Sajtótájékoztatón beszéltek a petárdákkal, rakétákkal kapcsolatos szabályozáskrólSajtótájékoztatón beszéltek a petárdákkal, rakétákkal kapcsolatos szabályozáskról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: