2013-04-21 23:24:45• hírek • Szatmár.ro

Aradon dől el a továbbjutás

A másik elődöntőben, a Gyulafehérvári CSU - Targovistei CSM mérkőzésen 81:79 lett az eredmény.

Nyert vasárnap a VSK, így 1-1 a két győzelemig tartó párbaj a női kosárlabda-bajnokság elődöntőjében.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a rájátszásban az Alexandriát legyőzve jutott az elődöntőbe, melynek első mérkőzésén elég csúnyán kikaptak a lányok Aradon. Vasárnap folytatódott a párharc, az Ady Endre utcai sportteremben kötelező volt a győzelem, ha a lányok tovább akarták dédelgetni a bajnoki döntőbe jutásról szőtt álmokat. A győzelem pedig össze is jött, nyolc ponttal verték a szatmáriak a kék-sárga mezes aradiakat, így a párviadal a következő meccsen, Aradon fog eldőlni.

A győzelem azonban nem jött könnyen, izgalmas mérkőzést láthattunk. Az elején az ICIM 6:0 arányban elhúzott, kicsit meg is ijjedtek a VSK rajongói, hogy ezzel a meccsel el is búcsúzhatunk a bajnokságtól. De Fleseriu lányai hamar magukra találtak, 12:11-nél már vezettek is, az előnyt pedig a játék végéig sikerült is megtartani. Az első negyedet a lányok öt ponttal nyerték, a második negyed közepére pedig 13 pontos lett a különbség.

A félidőre  hét pontosra apadt a szatmári előny, a folytatásban pedig az Arad szerepelt hajszálnyival jobban: egy ponttal megnyerték a negyedet, de a VSK így is vezetett. Ám a különbség nem volt megnyugtató, látva az aradiak győzni akarását. A negyedik negyedben négy pontra is feljöttek, de a VSK nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Nemzeti Liga, elődöntő, 2. mérkőzés:

Szatmárnémeti VSK-Aradi BC ICIM 65:57 (21:16, 14:12, 14:15, 16:14).
A szatmári pontszerzők: Parau 21, Freeman 18 , Drye 11, Whittington 8, Ivan 4, Szlimák 3.
Játszott még: Ardeleanu, Kovacsevics, Orosz.

Az aradi pontszerzők: Givens 22, Bartee 12, Risper 8,  Laplante 7, Brosovszky, Wirth 2.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: