2013-04-18 15:16:45• hírek • Szatmar.ro

Muresan: Fáradt, lassú és puha volt a VSK Aradon

fotó. Szatmár.ro archívum
fotó. Szatmár.ro archívum

Nem a legjobban kezdte a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az Arad elleni bajnoki elődöntőt: a Maros-parti városban 72:57-es vereséget szenvedett a csapat a két győzelemig tartó párharcban. Ez többek között azt jelenti, hogy a vasárnap 18.00 órakor kezdődő hazai visszavágón csakis győzelemmel maradhat életben a döntőről szövögetett álom.

Sportemberhez méltón azonban a szatmáriak nem adják fel könnyen (miért is tennék?), a klubvezetés továbbra is bízik a továbbjutásban. Florim Muresan szakosztályelnök azonban elismeri: a lányok fáradtak és lassúak voltak, hiányzott az agresszivitás. „Ezen a mérkőzésen az Arad frissebb és eredményesebb volt! Sajnos mi eléggé lassúak voltunk, meg kell vizsgálnunk ennek az okait. Egyik oka az Alexandria elleni harmadik mérkőzés lehet. Ha megnézzük a statisztikát, akkor az ICIM minden tekintetben felülmúlt minket. Remélem, vasárnap jobban játszunk majd, és jövő szerdán visszatérünk Aradra. Még semmi sincs veszve, a továbbjutás kérdése még nem dőlt el, a tavaly is elvesztettük az első mérkőzést az Arad ellen, de mégis bejutottunk a döntőbe. Vasárnap gyorsabban és agresszívebben kell játszanunk, ki kell használnunk a hosszabb kispadunkat, és hibákra kell kényszeríteni az ellenfelet", fogalmazott a sportvezető.

Szavait alátámasztja, hogy a mind a dobáspontosság, mint a lepattanók terén eredményesebb volt az Arad: a két pontos dobások terén a hazaiak 51, a VSK csak 39 százalékos pontossággal célzott. Hasonló a helyzet a lepattanók terén is: aradi lányok 38, a vendégek pedig 31 labdát gyűjtöttek be.

Nem véletlen tehát, hogy Dan Moraru elégedetten nyilatkozott csapata győztes meccse után: „A játékkal és a lányok harci szellemével is nagyon elégedett vagyok. Nem hiszem, hogy a vasárnapi meccsen a Szatmár valami újjal meg tudna lepni minket, kölcsönösen nagyon jól ismerjük már egymást, hiszen az idényben már ez lesz a hatodik egymás elleni találkozónk. Nekünk a saját játékunkat kell nyújtanunk, egy olyan jó védekezéssel, mint amilyen az első negyedben volt", jelentette ki a szakember.

„Minden dicséret megilleti a lányokat, ugyanis hatalmas szívvel és lélekkel játszottak, akik pályára léptek, mindannyian megtették a kötelességüket. Büszke vagyok rájuk, ugyanakkor a földön kell maradnunk, és a vasárnapi mérkőzésre koncentrálnunk, melyen megpróbáljuk kiharcolni a döntőbe kerülést. Ehhez a Szatmárnak két mérkőzést kell nyerni, nekünk viszont már egy is elég, tehát jóval kedvezőbb helyzetben vagyunk", mondta Marcel Urban, az Arad klubelnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: