2011-04-01 11:06:21• hírek • MTI/Reuters

Angoltudás a nagyvilágban

Bár az angoltudás egyre inkább alapkövetelménnyé válik, a világon még mindig nagy eltérések mutatkoznak a "közös" nyelv elsajátításában: Skandinávia az élen jár, Dél-Amerikának azonban van pótolnivalója.

Az EF English First - a világ legnagyobb nyelviskolája - felmérése szerint az angolt nem anyanyelvként használó országok között Oroszország és Törökország is lemaradt a tanulásban.

A kutatás során 2007 és 2009 között 44 ország összesen több mint 2,3 millió felnőtt lakosának angoltudását vizsgálták. Kína és India a nyelvtanulásba fektetett jelentős erőfeszítések ellenére a vártnál rosszabb eredményeket mutatott, csak a 29., illetve a 30. helyet szerezte meg. India annak ellenére sem tudott Kína elé kerülni, hogy történelmi kapcsolat fűzi Nagy-Britanniához, hosszú ideig volt brit gyarmat.

Európában Olaszország és Spanyolország kapott rossz bizonyítványt, az összesített listán csak a 23. és a 24. helyet foglalják el. A legrosszabbul a latin-amerikai országok teljesítettek, de a szakemberek hangsúlyozták, a spanyol mint közös nyelv csökkenti az angol iránti érdeklődést.

A kutatás rávilágított a gazdasági helyzet és az angol nyelvtudás közötti összefüggésre, a tanulmány szerzői szerint a tehetősebb országok többet tudnak áldozni az oktatásra, ez jobb angoloktatást eredményez. Ez viszont a későbbiekben kedvezőbbe helyzethez vezet a globális gazdaságban.


Angoltudás: szinte már kötelező a mai világban
Angoltudás: szinte már kötelező a mai világban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: