2009-02-13 15:08:48• hírek • Szatmar.ro

Ha angolul tudsz, focizhatsz

Nem csak focizni kell tudnia ezentúl annak, aki Angliába szeretne szerződni.

Az angol kormány legújabb rendeletében angol nyelvvizsga teljesítéséhez köti majd az országba érkező külföldiek számára a munkavállalási engedély megítélését.

És.hogy ennek mi köze a sporthoz? A rendelet természetesen ugyanúgy vonatkozik majd a kétkezű munkásra, mint az élsportportolóra. Angliában korábban is megpróbálták korlátozni a külföldi labdarúgók beözönlését, így nem kaphatott munkavállalási engedélyt az az Európai Unión kívülről érkező labdarúgó, aki az elmúlt egy évben nem lépett pályára hazája válogatott mérkőzéseinek a 75%-án.

Ennek ellenére a transfermarkt.de szakhonlap adatai szerint a Premier League-ben rúgja a labdát a legtöbb külföldi (szám szerint 351, ami az összes labdarúgó 62%-át jelenti), sőt a második vonalnak megfelelő Championship is nyolcadik helyen van ezen a listán a maga 49%-ával, megelőzve az olasz, a francia és a spanyol első osztályt.

Ez a rendelkezés érzékenyen érintheti a magyar labdarúgást is, mivel a „ködös Albion" a magyar futballisták igazi Kánaánjává vált az utóbbi években. Nem kevesebb, mint hat labdarúgó (Gera Zoltán, Halmosi Péter, Fülöp Márton, Kádár Tamás, Bogdán Ádám, Kurucz Péter) szerepel az első és ugyanannyi a második (Priskin Tamás, Tímár Krisztián, Buzsáky Ákos, Gyepes Gábor, Lipták Zoltán Németh Krisztián) vonalban.

Fülöpnek nem kell aggódnia, már van munkavállalási engedélye

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: