2010-07-02 19:58:51• hírek • Szatmar.ro

Amikor a gyengébb az erősebb

Illusztráció
Illusztráció

Ígéretes a Sportklub párbajtőr utánpótlása: hat érem az ob.-n.

Igazi diadalmenetet hozott a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőröző-palántáinak a Konstancán megrendezett országos bajnokság, hisz összesen hat érmet szereztek: mindhárom fajtából kettő-kettőt.

A Májer Csilla és Nagy Lehel által vezetett delegáció legnagyobb meglepetését az utolsó napon a 10-11 éves lányok csapata okozta. Pontosabban fogalmazva, a lányok csapatai. A Sportklub II ugyanis az elődöntőben egy tussal legyőzte az első számú csapatot, majd a fináléban is csak nagy küzdelem végén szenvedett 45-42 arányú vereséget a Nagyváradi Crisultól.

„Fantasztikusan vívtak a kicsik, akik közül Coste még csak két hónapja került fel ebbe a korosztályba. A fiúk teljesítményével is elégedettek lehetünk, főleg Oroian valamint a kisebbek bajnoki címével, de nagyon szépen csillog a másik csapatezüst is. Nagyon ígéretes ez a generáció a fiúknál és a lányoknál egyaránt és figyelnünk kell rájuk, hogy a tehetségek ne vesszenek el. Ha ezek a gyerekek így folytatják, akkor jónéhányan sokra vihetik majd" - nyilatkozta Nagy Lehel. A még vívóként is aktív fiatal tréner kiemelte a szülők támogatását is, akik a klub nehéz anyagi helyzetében rendszeresen hozzájárulnak a versenyeken való részvételi költségek előteremtéséhez.

Nem volt jelen a konstancai versenyen Csiszár Ferenc, aki szövetségi kapitány minőségében a férfi válogatottal predeali edzőtáborba vonult, így készülve fel a közeledő lipcsei Európa-bajnokságra. A keretnek a konstancai Cosmin Kortyanu mellett három szatmári sportoló a tagja Pop Adrian, Szilágyi Adrian és Árkosi Bertalan személyében. Igaz, utóbbi már évek óta Nagyváradon vív.

Predealon tartózkodik mellesleg a női keret is, amelyben helyet kapott a szingapúri ifjúsági olimpiára készülő Amalia Tataran valamint az ősszel a Steauához igazolt Simona Deac is.

 

A Sportklub eredményei Konstancán:
fiúk, 10-11 éves kategória: 1. Oroian Alexandru; 3. Mácska Ádám; 7. Szilágyi Balázs; 8. Szép Bence; 9. Bălan Daniel. Csapatban: 1. Sportklub (Oroian, Mácska, Szilágyi, Szép).
12-13 éves kategória: 6. Szép Márton; 8. Kató Zoltán; a tizenhatba jutott: Matuz János, Szilágyi Péter; 18. Zay Attila. Csapatban: 2. Sportklub (Szép, Kató, Matuz, Szilágyi, Zay).

Lányok, 10-11 éves kategória: 3. Katona Réka; 6. Nagy Csilla; 7. Plébán Ingrid; 8. Drăguşin Teodora; 9. Pallay Amarilisz; 11. Coste Teodora
8-9 évesek: Pfeifer Melány 8. Csapatverseny: 2. Sportklub I (Pfeifer, Plébán Ingrid, Pallay, Coste); 4. (Katona, Nagy, Drăguşin)
Edzők: Csiszár Ferenc, Langenbacher István, Májer Csilla, Nagy Lehel.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: