2010-07-15 15:41:45• hírek • Szatmar.ro

Amerikai kosarassal erősít a VSK

Az előző idényben negyedik helyen végzett csapatból egy játékos marad.

A Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda-csapatával ellentétben a női kosarasok még javában nyaralhatnak, hisz a 2010-2011-es szezonra való felkészülés a tervek szerint csak augusztus 20.-án veszi kezdetét.

Nem pihen viszont a vezetőség, amely Dan Fleseriu vezetőedzővel együttműködve már a jövő csapatát alakítja. Amelyben, meglepő módon, mindössze egy játékos kap majd szerepet a tavaly a negyedik helyen végzett gárdából, személye viszont egyelőre ismeretlen. Az viszont biztos, hogy a három légiós, az amerikai Hardy, a litván Povilonyte és a szenegáli Diatta egyaránt új csapatot kereshet magának.

A felnőtt keret tagja lesz azonban Szmutku Renáta, Mészáros Izabella és Nagy Anita, akik eddig juniorokként kaptak néha szerepet a „nagyok között". Hazatér szülővárosába Orosz Andrea is, aki 16 évesen hagyta el Szatmárnémetit, a Kolozsvári U-n keresztül jutott el Aradra, ahonnan most a VSK-hoz igazol.

Biztosan nem marad amerikai légiós nélkül sem a gárda, Szatmáron folytatja ugyanis pályafutását az amerikai Kailey Klein (fotó). A 22 esztendős játékos legutóbb a WNBA-ben szereplő Connecticut Sun tagja volt, előtte az egyetemi bajnokságban szereplő Cleveland State csapatát erősítette. Az itt töltött utolsó szezonjában 28, 6 pont és 7,2 lepattanó volt a meccsenként átlaga, a hárompontosokat pedig 41%-ny pontossággal értékesítette.


A tavaly az Araddal megbírkózó csapatból csak egy játékos marad a VSK-ban
A tavaly az Araddal megbírkózó csapatból csak egy játékos marad a VSK-ban


„Ez egy nagyon jó arány, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Amerikában a hárompontos vonal 6,75 méterre van alapvonaltól, ami az új idényben már nálunk is ennyi lesz, az eddigi 6,25 méter helyett. A kosarast egyébként már két éve kísérjük figyelemmel, de amíg az egyetemet végezte, nem lehetett leigazolni. Európában a VSK-nál mutatkozik be, és én úgy vélem, hogy komoly erősítést jelent. A keret lassan kialakul, és szerintem biztosan jobbak leszünk mint a tavaly", nyilatkozta Éles Péter menedzser.

Amint arról már szó esett, a keret augusztus 20.-án találkozik majd egymással, a bajnokság pedig október 2.-án veszi kezdetét. Előtte azonban a Román Kupa első fordulójában, szeptember 21. és 25.-án tartanak főpróbát a csapatok.

Rövidebb lesz viszont a pihenője Dan Fleseriu edzőnek, aki az U18-as román válogatott mestereként részt vesz a július 28.-augusztus 9. között Temesváron megrendezendő B divíziós Európa-bajnokságon. A 18 együttest két ötös és két négyes csoportba sorolták, a román csapat Portugáliával, Svájccal, Görögországgal és Luxemburggal szerepel egy kvintettben. Az egész tornáról a két legjobb együttes jut fel a kontinens elitjébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: