2011-05-27 12:17:42• hírek • MTI/APA

Alonso azonnal gyorsabb autót akar

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso üdvözölte, hogy csapata, a Ferrari soraiban szerkezeti változtatások történtek, s egyúttal jelezte: azonnal gyorsabb autóra van szükségük, ha versenyben akarnak maradni a vb-címért.

"A lépések mindenképpen az istálló érdekeit szolgálták, és előremutatnak" - fogalmazott a spanyol pilóta azzal kapcsolatban, hogy Aldo Costa kedden távozott a technikai igazgatói posztról. "Azonnal egy gyorsabb autóra van szükségünk. Nem vesztegethetjük az időnket, különben lemaradunk."

 

Az olasz istálló keddi közlése szerint a csapat technikai részlegét átalakították, s három területet alakítottak ki. "A vázért felelős igazgató Pat Fry, a gyártásért Corrado Lanzone, a motor és technikai fejlesztésekért pedig Luca Marmorini felel" - áll a csapat közleményében.

A Ferrarinál azért volt szükség az azonnali változtatásokra, mert míg az év negyedik, isztambuli versenyén a Red Bullokhoz hasonló versenytempót tudott diktálni a csapat, s Fernando Alonso a harmadik helyen ért célba, addig vasárnap Barcelonában nagyon lassú volt mindkét autó. A spanyol úgy lett körhátránnyal ötödik, hogy a 20. körig vezetett, míg a brazil Felipe Massa szintén csak szenvedett, s váltóhiba miatt fel is kellett adnia a viada

A világbajnoki sorozat történetének legeredményesebb csapata idén mindössze egyetlen versenyen volt dobogós, Alonso révén. Az összetett pontversenyben a spanyol pilóta 67, a brazil Felipe Massa pedig 94 ponttal van lemaradva az éllovas Sebastian Vettel (Red Bull) mögött.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: