2009-04-27 12:11:17• hírek • Parajdi Andrea

Almavirágünnep Csengerben

A Csengeri Polgármesteri Hivatal és az Sz-Sz-B Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, több almatermesztő-gazdálkodó támogatásával másodjára szervezi meg az Almavirág Ünnepet Csengerben.

Május 2-án, 10 órától (magyar idő szerint) ünnepi felvonulással veszi kezdetét az Almavirág Ünnep Csenger város központjában, ahol mazsorett csoport vezeti a tömeget. Ezt követően zenés kíséret mellett traktorral, illetve szekérrel vonulnak ki a Bagosi úti almáskertekbe, ahol almavirág-szentelést tartanak. A program további részeként 11 és 14 óra között szabadtéri főzést, illetve kertlátogatást szerveznek.

Az Almavirág Ünnepe 15 órától a Csengeri Helytörténeti Múzeumban Jeles Teréz kiállításának megnyitójával folytatódik.

Az említett programokkal párhuzamosan a Petőfi ÁMK parkjában is zajlanak majd az események. Reggel 10 órától hagyományos ételek és helyi specialitások bemutatójával, illetve vásárával indítanak. 11:30-tól a városi sportpályán Almavirág Labdarúgó Tornára kerül sor.

Szintén a Petőfi ÁMK parkjában rendezik meg 12 órai kezdettel a II. Almavirág Néptánctalálkozót, amelynek programját kézműves bemutató és vásár is tarkítja.

A Csengeri Általános Iskola lesz a helyszíne a 16 órától kezdődő Almavirág Divatshownak, majd 18 órától újra a Petőfi ÁMK parkjában felállított Nagyszínpadon folytatódik a program az Alma-Retro partyval.

A második Almavirág Ünnep zárásaként 20:30 órai kezdettel a Megasztáros Balássy Betty és Varga Feri koncerteznek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a programokra.

Balássy Betty és Varga Feri koncerteznek a második Almavirág Ünnepen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: