2008-10-30 12:04:56• hírek • Parajdi Andrea

Folytatódnak a felmérések

A Szatmár Megyei Múzeum és a Nyíregyházi Jósa András Múzeum nemrégiben kezdte meg a közös kutatásokat a 2006-os évben kiírt Phare projekt keretében. Ezúttal az Ecsedi láp környéki falvakban végeznek régészeti felméréseket.

Évek óta zajlik a Szatmár Megyei Múzeum együttműködése a nyíregyházi Jósa András Múzeummal. Szeptemberben fejezték be a 2005-ös pályázatot, máris újabb közös projekten dolgoznak. Szőcs Pétertől, a Megyei Múzeum igazgató-helyettesétől megtudtuk, sikeresen zárták a 2005-ös kiírást, ugyanis nemrégiben hat település kulturális és történelmi háromnyelvű vezetőjét adták ki. A kiadványok Szopor, Pér, Kányaháza, Aranyosmeggyes, Hadad és a magyarországi Csenger településeket mutatják be, ezen kívül pedig egy CD is bizonyítja az elmúlt évek sikeres munkáját.

-Multimédiás formában képekkel, filmekkel, zenei aláfestéssel a megye középkori műemlékeiről is készítettünk egy ismertető anyagot. Ezekből a kiadványokból először a községek, valamint a Megyei Tanács, és a hozzá tartozó intézmények kapnak, azonban az újranyomtatást követően bárki megvásárolhatja -tájékoztat a múzeum igazgató-helyettese.

Mint megtudtuk, a jelenleg zajló közös projektnek is hasonló céljai vannak, ezúttal azonban az Ecsedi láp környéki községekről, illetve szintén egy magyarországi településről készítenek bemutató, turisztikai célokra használható anyagokat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: