2014-08-28 13:27:20• hírek • Kocsis Zoltán

Adriana Pricop a VSK kosárcsapatának új edzője

Immár nem a tavaly nyáron kinevezett Éles Péter a Szatmárnémeti női kosárlabda-csapat vezetőedzője, helyét Adriana Pricop veszi át, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatón Valentin Neagu, a klub elnöke.

„Éles Pétertől barátságos viszonyban váltunk el. Nem tudtunk egyezségre jutni a csapat célkitűzéseit tekintve és anyagi nézeteltéréseink is voltak", indokolta a váltás hátterét Neagu. „Ez egy új kezdet és egy hatalmas lépés pályafutásomban", kezdte bemutatkozóbeszédét Pricop. „Igaz ugyan, hogy edzőként semmilyen élvonalbeli tapasztalatom nincs, de játékosként úgy gondolom, letettem valamit az asztalra a Liga1-ben. Mint a VSK korábbi játékosa, köszönöm a lehetőséget és ígérem, csapatommal minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el".

Újságírói kérdésre válaszolva Neagu elmondta, a vezetőség azt kérte Élestől, hogy a szezon végén az első öt csapat között végezzen. Az új edzővel szemben azonban egyelőre semmiféle elvárás nincs „mivel neki előbb meg kell ismernie a keretet". Neagu elismételte az elmúlt két évben oly sokszor hallott frázist, mely szerint cél, hogy minél több szatmári lány szerepeljen a csapatban és az edzői stábban.

Mivel a sajtótájékoztatóra nem kapott meghívót, így Éles Péter véleményét telefonon kértük ki. „Három oka van annak, amiért nem én vagyok a VSK edzője. Az egyik az, hogy a vezetőség az első négybe jutást határozta meg célkitűzésként, ami szerintem nem reális. Másrészt, mert 25%-kal szerették volna csökkenteni a fizetésem. Harmadrészt pedig a stáb tagjai maradtak olyan személyek, akikkel az előző szezonban én nem tudtam együtt dolgozni, mert folyamatosan az volt az érzésem, hogy ellenem dolgoznak. Nem voltam tehát hajlandó irreális célokért dolgozni olyanokkal, akik engem fúrnak, ráadásul mindezt kevesebb fizetésért", mondta Éles.

A szakember szerint minimum két minőségi külföldi játékosra lett volna szükség ahhoz, hogy a vezetőség által kitűzött célt el tudják érni. „Elégedett voltam a jelenlegi kerettel, amellyel reálisan a 6. helyre tudtunk volna odaérni. Gondoljunk csak bele, legalább négy olyan klub van az élvonalban, amelynek a költségvetése 3-4-szerese a mienkének", magyarázta Éles. „A szezon elején ráadásul még 1-8 volt a célkitűzés, ezt a napokban módosították 1-4-re anélkül, hogy a keretet megerősítsék", folytatta a mester.

Éles tőlünk tudta meg, hogy Pricop lesz az új edző, akinek sok sikert kívánt. „Nagyszerű játékos volt és remek ember. Nem mondhatok mást, mint hogy sok sikert kívánjak neki és a csapatnak", fogalmazott a tőle megszokott eleganciával Éles.

A 42 éves Adriana Pricop játékosként négyszeres román bajnoknak mondhatja magát. Megfordult a Kolozsvári U-ban, a Somesul Désben, Targovistén valamint a Sportul Studentescben. Miután hazatért Szatmárnémetibe, csapatkapitányként segített a történelmi feljutáshoz a VSK-t 2008-ban, majd ismét Kolozsvárra szerződött. Két gyerek édesanyja, férje pedig az az Adrian Pricop, aki a nemrég a VSK szakosztályává váló röplabda-csapatot irányítja.

A sajtótájékoztatón bejelentették továbbá, hogy Iulian Sin másodedzőként, Claudiu Stefanescu sportigazgatóként, Fülöp György pedig erőnléti edzőként segíti a VSK-át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: