2014-06-27 15:38:43• hírek • Szatmár.ro

Amerikai erősítéssel ezüstérmet szerzett a VSK

Csütörtökön a Csiszár Ferenc és Nagy Lehel által felkészített 12-13 éves lányokból álló párbajtőröző együttes - tagjai: Pfeifer Melany, Kató Zsófia, Kiss Asztrid, Szabó Boglárka - bajnoki címet szerzett a Bukarestben zajló ob-n.

Ezüstérmet szerzett pénteken a bukaresti országos gyerekbajnokságon a Szatmárnémeti VSK a tőrözők fiú-egyéni viadalán. Szombaton a csapatverseny következik.

A 12-13 évesek között induló Ely Alexandru kilenc győztes meccs után jutott a döntőbe. Ott viszont egy kiélezett meccsen 10-8 arányban alulmaradt a bukaresti Alexandru Sirbbel szemben. Izsáki Arnold edző tanítványa méltatása mellett a bíráskodást is kritizálta.

"A bukaresti fiú az asszó elején 5-1-re elment, utána Ely egyenlített, de 5-5 után a bíró három olyan tust adott meg a bukarestinek, amelyről az egész csarnok azt mondta, hogy azt Ely vitte be. Ezt követően megint egyenlített 8-8-ra, de a végén az utolsó két tust Sirb vitte be. Kicsit szomorú vagyok, hogy gyerekbajnokságon ilyen bíráskodás is létezik, sajnos ahogy mondják, a csarnokban egy irányba fújt a szél", méltatlankodott Izsáki.

A többi szatmári közül Fógel Márk a 14., Gaman Dávid a 16., Surducan Tudor a 17., Muszka Botond pedig a 19. helyen zárt.

Elyről azt érdemes tudni, hogy szüleivel három éve az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül pedig Detroitban él. "Most vakációra jött a szülőkkel, és köszönjük neki, hogy a pástra lépett a Sportklub színeiben, ahogy ezt már tette korábban is", jelentette ki a mester. Izsáki a szombati csapatverseny esélyei kapcsán elmondta: egy bronzéremmel elégedett lenne.

Vasárnaptól a tőröző lányoké lesz a pást, először az egyénit, majd hétfőn a csapatversenyt bonyolítják le. A Simona Surducan és Dan Suta által felkészített szatmáriak közül a 12-13 éveseknél hat lány indul, Silaghi Briana, Figus Klaudia, Anderco Cristina, Kőrössy Melissza, Suta Diana és Ulici Tamara, a 10-11 évesek korosztályában pedig Turdean Teodora és Sofran Teodora lép pástra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: