2014-02-05 17:16:24• hírek • Kocsis Zoltán

A teljes tejmennyiséget kivonták a forgalomból

A Szatmár megyében található teljes tejkészletet kivonja a forgalomból a megyei tanács a szatmárudvari ételmérgezéssel kapcsolatban. Ezzel egyidejűleg döntés született arról is, hogy az áruért egy vasat sem hajlandó fizetni a tanács.

Eugeniu Avram prefektus, Adrian Sef tanácselnök, Dorina Dragos Guran, a Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, Nicolae Dumuta, az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság, Maria Pintér, a Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint Claudiu Mondici tanfelügyelő február 5-én, szerda délután megbeszélést tartott a kormánybiztos irodájában. Az ülés célja az volt, hogy megvizsgálják a Simultan Food 2011 cég által rendelkezésre bocsátott dokumentumokat.

Ezek áttanulmányozása után arra a következtetésre jutottak, hogy semmiféle garancia nincs arra, hogy az ételmérgezést okozó szállítmányon kívül a többi a tej rendben van és biztonságosan fogyasztható. Éppen ezért Stef megtiltotta, hogy a Simultan Food 2011 kft. által szállított és még leltáron lévő tejet szétosszák az iskolákban. Ezzel együtt kijelentette, hogy a megyei tanács egyetlen lejt sem fizet a forgalomból kivont tejmennyiségért.

Amint arra emlékezhetünk, január 22-én összesen 47 szatmárudvari diákot kellett kórházba szállítani, mert a tej-kifli program keretein belül az iskolában szétosztott tej ételmérgezést okozott. Stef két nappal később jelentette be, hogy minden kétséget kizárólag a tej okozta a betegséget, ezért azonnali hatállyal felbontotta a szerződést a temesi beszállítóval. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új, sürgősségi eljárásban lebonyolítandó közbeszerzési licit milyen stádiumban van - ezzel együtt pedig, hogy mikor kapnak ismét tejet a gyerekek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: