2017-03-01 10:33:12• hírek • (x)

A tavaszra is fel kell készíteni az autót!

A tavasz közeledtével is oda kell figyelnünk autónk állapotára!

Azt sokan tudják már, hogy a tél közeledtével fel kell készíteni az autót a hideg időjárásra. Arra viszont már kevesebben figyelnek oda, hogy a tavaszi, enyhébb időjárás is feladatokat hoz az autósok számára.

Az első és talán legfontosabb, hogy lecseréljük a téli gumiabroncsot, amikor a hőmérséklet huzamosan 7 fok fölé emelkedik. "Tavasszal a téli gumi jobban kopik és hangosabb is" - tudjuk meg a szatmárnémeti AutoAS szervizben, amely a Q-Service hálózat tagja. A szerviz mellett működő boltban pedig könnyen és gyorsan be lehet szerezni a nyári abroncsokat, ha az addig használtak elkoptak vagy megöregedtek.

A szervizben azt tanácsolják, hogy figyeljünk az olajcsere megejtésére is - sokan ugyanis tavaszra szokták időzéteni a levezetett kilométerektől vagy a használat idejétől függően aktuálissá váló cserét. Az elhasználódott olaj ugyanis sokat ront a motor állapotán, így csak jót teszünk az erőforrásnak, ha odafigyelünk a kenőanyag és a szűrők cseréjére.

Az olajcserénél pedig jó arra is odafigyelni, hogy a fékfolyadék szintjét is elenőrizzük. Azt elvileg kétévente kell, ugyanis az idő múlásával csökken a fékhatás. "Láttunk már olyat is, hogy a fékfolyadékot hét éven keresztül nem cserélték az autóban. A jármű a végén már szinte fék nélkül közlekedett" - tudjuk meg az AutoAsnál.

Az autószerelés ászai azt tanácsolják, hogy az ablaktörlők állapotára is figyeljünk tavasszal. Télen ugyanis sok törlő megy tönkre, a biztonságos közlekedés érdekében pedig ajánlott ezeket jó törlőkre cserélni.

Az AutoAs-nál szinte nincs is olyan javítás vagy tesztelés, amit ne tudnának elvégezni, ráadásul az autós boltjukon keresztül rövid időn belül bármilyen hiányzó alkatrészt be tudnak szerezni. Ha betérsz a szervizükbe, ott azonnal szervizkönyvet csinálnak a járművednek, amiben nyomon követheted a beavatkozásokat, hogy az olaj vagy fékfolyadék-cseréről se feledkezz meg.

Sőt, náluk felkészítheted az autódat a kötelező műszaki viszgálatra is. Az AutoAs-nál ugyanis minden vizsgálatot el tudnak végezni, amit a RAR által megbízott központokban. Ha kell, kijavítják a hibát, így az ITP-vizsgára már nyugodt szívvel viheted el gépjárművedet.

Az autószerelés, autóalkatrészek és kiegészítők ászai Szatmárnémetiben, a Closca sugárút 42. szám alatt várnak. Ha pedig információkra lenne szükséged, hívd bátran a 0728-555-592-es vagy a 0261-806-026-os számot!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: