2016-11-18 11:13:07• hírek • MTI

Ingyenes az akksitöltés-mérés az AutoAsnál

Tudtad, hogy autód akkumulátora akkor húzza a legtovább, ha karban van tartva?

Több tízezer autós van Szatmár megyében, de valószínűleg nem sokan tudják közülük, hogy az autó akkumulátora is igényel törődést, ha azt szeretnénk, hogy az a lehető leghosszabb ideig szolgálja a járművünket. Az akksi ugyanis az egyik legfontosabb alkatrésze az autónak, nélküle nincs gyújtás, nem indul a verda.

Ugye sokaknak ismerős a helyzet, hogy a hóban-fagyban nem indul az autó, mert megadta magát az akkumulátor? Ajánlott félévente megvizsgáltatni annak töltöttségét, hogy ne érjen kellemeten meglepetés.

„Az autók akkumulátorairól tudni kell, hogy nem bírják a nekik extrémnek számító hőmérsékleteket. Az köztudott, hogy nagy hidegben könnyen megadhatja magát az akksi. De arról már kevesebben tudnak, hogy 25 Celsius fok feletti hőmérsékletben is tönkremegy sok ilyen autós áramforrás. A cserék szezonja így általában július-augusztusra és december-januárra tehető" - magyarázza Kapitány Ferenc, az AutoAs autószerviz és alkatrész-szaküzlet vezetője.

A Q-Service hálózathoz tartozó AutoAsnál bármikor térítésmentesen lemérik az akkumulátor töltöttségét. Segítenek a karbantartásban is és akkor is, ha újat kell venned a gondtalan vezetéshez. A választékban ott a Varta, a QWP, a Banner, az Exide márka is. Ráadásul munkagépekbe, mezőgazdasági gépekbe és kamionokba is lehet akkumulátort kapni az AutoAsnál, szóval tényleg minden igényt ki tudnak elégíteni.

Az autószerelés, autóalkatrészek és kiegészítők ászai Szatmárnémetiben, a Closca sugárút 42. szám alatt várnak. Ha pedig információkra lenne szükséged, hívd bátran a 0728-555-592-es vagy a 0261-806-026-os számot!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: