2011-09-23 16:31:59• hírek • Szatmar.ro

A táblázaton egyelőre megelőzzük a pandúrokat

Egy papírforma vereség, egy meglepő győzelem és egy elcsalt döntetlen után a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatára egy újabb nehéz vizsga vár: szombat délután 17.30-tól Tg. Jiuban lép pályára, a Pandurii vendégeként. Ráadásul pontelőnyben!

A „pandúrok" ugyanis eddig mindkét idegenbeli meccsüket elveszítették (42-31-re kaptak ki Konstancán és 33-30-ra Bákóban) és egyetlen hazai sikerüknek köszönhetően (25-21 a Temesvár ellen) három forduló után két ponttal szerénykednek. Ezzel szemben a VSK kikapott ugyan Konstancán (38-23-ra), ezt követően azonban nyerni tudott a Bukaresti CSM otthonában (32-27), végezetül pedig odahaza jókora bírói ellenszélben 22-22-es döntetlent ért el a Ploiesti ellen. Ez pedig azt jelenti, hogy Palkó János és Nicolae Istrate legényei összesen három pontot szereztek.

A táblázaton elfoglalt kedvezőbb helyezés ellenére a szombati találkozó esélyei továbbra is a hazaiak és ezzel a VSK vezetősége is tisztában van. „Bár jelenleg mi jobban állunk, a papírforma alapján a Tg. Jiu az esélyesebb, hiszen egy összeszokott csapat, Vasile Stângă személyében pedig jó edzője is van. Mindez azonban nem zárja ki, hogy egy kellemes meglepetést okozzunk, ahogyan történt az a fővárosban is a Bukaresti CSM ellen" - nyilatkozta Kereskényi Gábor, a klub igazgatótanácsának elnöke.

Aki azt is leszögezte, hogy nem csak a bírók a hibásak, amiért a csapat legutóbb nem tudta legyőzni a ploiestieket. „A bíráskodás ellenére is meg kellett volna verni a ploieşti-ieket, de akkor a csapat sem játszott jól", vallotta be.

Örömének adott azonban hangot azzal kapcsolatban, hogy a két utolsó perces igazolás, a horvát Davorin Prskalo és a magyarországi Vass Zoltán remekül beépült a csapatba és a teljesítményükre se lehet panasz.

Nemzeti Liga, a 3. forduló programja:
szombat: Târgu Jiu-i Pandurii-Szatmárnémeti VSK 17.30
Tordai Potaisa-Temesvári Poli
Steaua-Bákói Ştiinţa (DigiSport 3, 13.00)
Krassó-Szörényi CS-Suceavai Bucovina
Vasárnap: Székelyudvarhelyi HC-Călăraşi-i Dinamo (DigiSport 1, 12.30)
Bukaresti CSM-Ploieşti CSM

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: