2014-01-09 22:33:25• hírek • Kocsis Zoltán

A színházzal szembeni épületbe kerülhetnek az orvosok

Meglepő javaslattal állt elő csütörtöki sajtótájékoztatóján Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke: az Északi Színházzal szembeni romos épületbe költöztetné a szatmári orvosi kamarát, fogorvosi kamarát vagy éppen a háziorvosokat.

Némileg meglepő módon Govor eddig távol tartotta magát az Adrian Stef tanácselnök és Dorel Coica szatmárnémeti polgármester között a szatmári egészségügy kapcsán kirobbant botránytól. Csütörtökig. „Tudjuk mi (megyei tanács) mit kell tennünk, nem kell nekünk senki megmondja. Mindenki foglalkozzon csak a saját problémáival", reagált Coica azon felvetésére, hogy a megyei kórháznak a városi tanács igazgatása alá kellene átkerülnie, mivel szerinte a megyei tanács képtelen azt a megfelelő módon adminisztrálni.

Govor az orvosi tanács és Coica azon elképzelésére is válaszolt, hogy családorvosoknak vagy akár az orvosi kamarának is otthont adhatna a nemrég felújított járóbeteg-ellátó. „Ott van az az épület a színházzal szemben. Ki kell költöztetni onnan a hajléktalanokat, rendbe kell tenni és ott rendelhetnek a családorvosok vagy oda beköltözhet a orvosok és a fogorvosok kamarája is", jelentette ki Govor.

Az ötletet azonnal felkarolta Stef is, mondván: a megyei tanács már segített az orvosi kamarának, amikor 2010-ben öt évre bérbe adta számukra az ingatlant, ahol most székelnek. „Egyeseknek csak jár a szája, ám mi már segítettünk az orvosi kamarának. Sőt, ha a polgármesteri hivatalnak szüksége van rá, hajlandóak vagyunk segíteni a Horea utca 6. szám alatti épület felújításában is", tette hozzá ironikusan.

A tanácselnök felvetette azon hajléktalanok problémáját is, akik főleg télen a megyei kórház sürgősségi osztályának ágyain húzzák ki az éjszakát, sokszor elvéve a helyeket a betegek elől. „Ezek szatmárnémeti hajléktalanjai. A polgármesteri hivatalnak keresnie kellene egy helyet, ahol kialakíthat egy központot számukra. Ebben is hajlandóak vagyunk segíteni", mondta Stef. A politikus itt azonban még nem állt meg. „Ha a polgármester úr, amint mondja, segíteni akarja az egészségügyet, akkor fizetné ki inkább annak a röntgengépnek a felét, amelyet a protokoll szerint közösen vesz meg a megye és a város. Vagy ha nincs pénze, szóljon és kifizetjük mi az egész összeget".

A vagdalkozást megunva aztán Govor megpróbálta eloszlatni a pártszövetségen belüli viták látszatát. „A szatmári USL erős és egységes! A szatmáriaknak nincs szükségük a cirkuszokra. Nem akarok új Valer Mariant, aki máshoz sem értett, csak a vádaskodáshoz és a támadáshoz".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: