2014-01-09 13:49:14• hírek • Kocsis Zoltán

Erica Venemozer lesz ideiglenesen a kórház menedzsere

Mindössze egy nappal azt követően, hogy Marc Adrian a szerdai sajtótájékoztatón lemondott a Szatmár Megyei Kórház menedzseri tisztségéről, csütörtökön egy újabb sajtótájékoztatón bemutatták az új menedzsert, Venemozer Ericát.

A 43 éves Venemozer bemutatkozásában elmondta, gazdasági és jogi végzettséggel rendelkezik. Komoly tapasztalata van azonban a közigazgatásban is, hisz 16 éve dolgozik a megyei tanácsnál, ahol 2000 óta a gazdasági igazgató tisztségét látta el.

Adrian Stef tanácselnök elmagyarázta, Venemozert egyelőre ideiglenesen nevezik ki három hónapra. A törvény lehetőséget biztosít az ideiglenes kinevezés meghosszabbítására, a végleges kinevezést pedig versenyvizsgának kell megelőznie.

A Szatmár.ro kérdésére, hogy ki veszi át Venemozer gazdasági igazgatói helyét, Stef csak annyit mondott: ez nem releváns, mivel egyelőre ideiglenes kinevezésről van szó.

Rövidtávú terveiről beszélve Venemozer elmondta, célja a személyes kapcsolat felvétele minden egyes orvossal, ezúton próbálván megismerni az alkalmazottak problémáit.

Ezen kívül ki fog nevezni egy-egy személyt, aki egy-egy emeletért lesz felelős. Kötelessége lesz naponta végigjárni az emeletét és rögtön jelentenie, ha valahol valami karbantartási probléma adódik.

„Számomra nagyon fontos a tisztaság. És az, hogy az orvosok csak a gyógyítással foglalkozzanak. Minden más probléma megoldása az én dolgom lesz, napi 24 órában állok a kollégák rendelkezésére", jelentette ki székfoglalójában Venemozer.

Stef igyekezett biztosítani mindenkit, folytatni fogják az egészségügyi rendszer fejlesztését.

„Ilyen állapotban lévő kórtermek, mint amilyen a sajtóban megjelentek, nem lenne szabad létezniük. Azért dolgozunk, hogy eltűnjenek", mondta, majd felszólította a megyei kórház alkalmazottait: készítsenek leltárt a hiányosságokról és azt azonnali hatállyal juttassák el az új menedzserhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: