2010-05-11 10:52:31• hírek • Szatmar.ro

A sírból hozta vissza reményeit a CFR

A vasutasok 0-2-ről emberhátrányban fordítottak és tartják első helyüket.

A román labdarúgó Liga1 32. fordulója után elmondható, hogy immár csak három csapatnak van esélye arra, hogy megnyerje a bajnokságot. Ha figyelembe vesszük ugyanakkor, hogy már csak két forduló van hátra, leszögezhetjük, hogy ritka izgalmas véghajrára számíthatunk.

A bajnoki címre legnagyobb esélye a listavezető Kolozsvári CFR-nek van, amely azonban hétfő délután már-már kilátástalan helyzetben volt a Craiova otthonában: a 37. percben, a hazaiak 2-0-ás vezetésénél az erdélyiek emberhátrányba is maradtak Alcanatara kiállítása miatt. Pedig addig is a ők voltak aktívabbak, igaz, komoly helyzetig nem jutottak el, míg a hazaiak részéről Piturca a 12., Costea pedig a 21. percben is betalált. A vendégek a szünet előtt kezdtek éledezni, ekkor alakították ki első komoly helyzetüket Bud révén. A Medgyesről érkezett csatár a pihenő után is elpuskázott egy lehetőséget. Nem úgy Traoré, aki a 65. minutumban egy kapu előtti kavarodást követően szépített. A kolozsváriak fokozatosan átvették az irányítást, a hazaiak pedig veszélyesen kontráztak, lüktetett tehát a játék, ám újabb gól sokáig nem született. Egészen a 87. percig, amikor Bud egy tizenhatoson kívüli lövéssel ki nem egyenlített. És amikor már a CFR-szurkolók azon töprengtek, hogy lehet-e örülni a döntetlennek, mire elég az egy pont, akkor a hosszabbítás 4. percében Iliev a tizenhatoson belül szabálytalankodott Traoréval szemben, a büntetőt pedig Cadu értékesítette, ezzel élen tartva a csapatát.

A forduló rangadóját Vaslui-on rendezték, ahol az volt a kérdés, hogy a hazaiak vagy a vendég Steaua tudja tartani a lépést a listavezetővel. A mérkőzés jónak mondható iramot hozott, a kapuk is felváltva forogtak veszélyben, a gólig mégis 45 percet kellett várni. Ekkor Stancu fektetett el két embert, majd emelt a kapuba. A második félidőre sem változott a játék képe, mindkét csapat egy sor helyzetet puskázott el, így Zapata hibája kellett a moldvaiak egyenlítéséhez: a kolumbiai kapus furcsa módon akarta megállítani a kapura törő csatárt, a bíró büntetőt ítélt, Burdujan pedig végrehajtott. Ezt követően fölénybe kerültek a hazaiak, a vendégek pedig veszélyesen kontráztak. A három pontot végül Papp döntötte el, a hazaiak fiatal védője a 82. percben élete második bajnoki gólját szerezte.(érdekesség, hogy az elsővel a Rapidot győzte a Vaslui).


Cadu büntetője ezúttal is bajnoki címet érhet fotó: cfr1907.ro
Cadu büntetője ezúttal is bajnoki címet érhet fotó: cfr1907.ro


Ezzel a vereséggel a Steauának matematikailag sem maradt esélye a bajnoki cím megszerzéséhez, ellentétben a Temesvárral, amely még álmodozhat, miután hétfőn hazai pályán 0-2-ás vereséget szenvedett a Medgyes ellen. A vendégek mindkét gólját a brazil Eric de Oliveira szerezte, amivel csapata biztosan bennmarad az élvonalban, míg a Temesvárnak el kell kezdenie megemészteni, hogy öt pontos hátránya ledolgozásához már csoda is kell.

A Gyulafehérvár számára viszont csak egy évet tartott a csoda, azaz az élvonal, az erdélyi csapat ugyanis, bár cseppet sem játszott rosszabbul, 2-1-es vereséget szenvedett a Dinamo ellen, így már biztos, hogy kiesett. A Dinamo viszont továbbra is nagy harcban van az Európa-liga indulást jelentő hatodik helyért, főleg, hogy a végig rohamozó Rapid a hajrában mégiscsak bepasszírozott egy gólt a csak a védekezéssel foglalkozó Pandurii kapujába.

A tabellán a CFR őrzi első pozícióját 63 pontjával, őt a csak kedden pályára lépő Urziceni valamint a Vaslui követi 59 egységgel. A Temesvár már búcsút mondhat bajnoki álmainak (58 pont), őt a Steaua (56), a Dinamo (52) és a Rapid (48) követi.

Eredmények:

Curtea de Arges - Ceahlaul 2-0
gólok: Apostu (14., 81, 11-es)

Astra - Galac 0-3
gólok: Giurgiu (5.), Costin (51.), Antal (85.)

Gyulafehérvár - Dinamo 1-2
gólok: Dan (27.), illetve Andrei Cristea (45, 11-es, 69.)

Craiova - Kolozsvári CFR 2-3
gólok: Piturca (11.), Costea (21.), illetve Traoré (63.), Bud (84.), Cadu (94., 11-es)

Temesvár - Medgyes 0-2
gólok: Eric (33., 83.)

Vaslui - Steaua 2-1
gólok: Burdujan (69., 11-es), Papp (82) illetve Stancu (45.)

Rapid - Pandurii 1-0
gól: Sapunaru (82.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: