2010-05-06 00:21:31• hírek • Szatmar.ro

Kapaszkodik a Steaua

A katonacsapat száműzetésben is legyőzte az Astrát, képtelen nyerni a Rapid.

Szerdán a román labdarúgó Liga1 31. fordulójának nyitányára került sor, amelyben négy összecsapást rendeztek. A vendégeknek nem sok babér termett, hiszen csak két döntetlent tudtak felmutatni, ám az (főleg Iasinak) még sokat érhet.

Tulajdonképpen idegenben játszott a Steaua is, hisz a Temesvár elleni bajnoki alatt történt nézőtéri rendbontás miatt a piros-kékek Buzauban fogadták az Astrát. Azt a csapatot, amely az előző fordulóban hatalmas meglepetésre legyőzte a listavezető Kolozsvári CFR-t, így önbizalommal telve léphetett pályára. Nem úgy a Steaua, amely a hétvégén a sereghajtó Gyulafehérvártól kapott ki. A fővárosiak azonban erre a meccsre rendezték soraikat és elsősorban két remek rajtjuknak köszönhetően begyűjtötték a három pontot. A hetedik percben ugyanis Oprsal hibáját Stancu büntette, megszerezve a vezetést, míg az 50. minutumban Arman Karamjan szerzett szép gól kapáslövésből. A Steaua a meccs többi részében is veszélyesen játszott, Kapetanosz három nagy helyzetet is elszalasztott. A hazaiak az első félidőben egy kapufáig jutottak Mihalache révén, a másodikban pedig csak a hajrát tudták megnyomni, így még a szépítés sem jött össze.

Amikor három fordulóval ezelőtt a Rapid 5-1-re kiütötte a Steauát, mindenki a vasutasok feltámadásáról beszélt. A giulestiek azonban azóta ikszeltek Galacon, majd odahaza a Dinamo ellen, ezúttal pedig Medgyesen hagytak két pontot. A mérkőzést megtekintők két teljesen ellentétes félidőt láthattak, mivel a szünet előtt a hazaiak voltak jobbak, Kubala kétszer valamint Hoban meg is szerezhette volna a vezetést számukra. A második félidőre azonban feljavult a Rapid, Raduta és Grigorie kétszer-kétszer került helyzetbe, de nem tudtak kifogni Buchta kapus eszén. Ezzel az egy ponttal a Rapid egyre távolabb kerül az európai kupahelyektől, míg a Medgyes közel került a bennmaradáshoz.

Szintén komoly lépést tett a kiesés elkerüléséért a Ceahlaul és a Iasi. A két moldovai csapat egyaránt a hosszabbításban szerzett gólt: előző ezzel odahaza legyőzte a Craiovát, utóbbi pedig pontot mentett Tg.Jiuban. A bennmaradásért folytatott harc ezzel mind a négy gárda számára tovább folytatódik.

Ceahlaul - Craiova 2-1
gólok: Ibrahim (74.), Cebotaru (90.) illetve Costea (64.)

Pandurii - Iasi 1-1
gólok: Stromajer (30.) illetve Viveiros (90.)

Medgyes - Rapid 0-0

Steaua - Astra 2-0
gólok: Stancu (7.), Arman Karamjan (50.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: