2009-03-04 17:18:27• hírek • Szatmár.ro

A román-olasz viszonyról egyeztettek

Tanácskozást tartottak március 2-án a  Szenátus és a Képviselőház külügyi bizottságainak képviselői a két ház emberjogi bizottságainak képviselőivel valamint európai parlamenti képviselőkkel. A megbeszélés témája az olaszországi események kapcsán az Olaszországban élő román állampolgárok helyzete volt.

A tanácskozáson jelen volt a Szenátus Külügyi Bizottságának elnöke, Titus Corlăţean, a Képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke, Borbély László, a Szenátus Emberjogi Bizottságának elnöke, Frunda György, valamint képviselőházi kollegája, Nicolae Păun, Cristian Diaconescu külügyminiszter, Dan Nica belügyminiszter és Cătălin Predoiu  igazságügyminiszter.

 

Tanácskozásuk alkalmával egyértelműen arra az álláspontra jutottak, hogy az Olaszországban élő román állampolgárok döntő többsége tisztességes állampolgár, akiknek a jogait az európai normáknak megfelelően tiszteletben kell tartani. Bármilyen sajnálatosak az egyes emberek által elkövetett bűncselekmények, nem lehet és nem szabad kiterjeszteni megítélésüket az egész közösségre. A tanácskozáson elhangzott, hogy nagyon fontos   a két ország parlamentje közötti együttműködés, valamint az is, hogy a Románia megítélését érintő kérdéseket pragmatikusabb szempontok szerint kell kezelni.

A tanácskozáson elfogadásra került egy akcióterv, úgy kormányzati, mint parlamenti szinten, amely szintén bizonyítja, hogy  Románia a kölcsönös jó viszony kialakításában érdekelt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: