2008-02-07 11:28:18• hírek • Szatmar.ro

Az olasz államfő feloszlatta a Szenátust és Képviselőházat

napolitanoMég két év sem telt el és Olaszországban ismét választások lesznek április közepén.
Két év alatt a második választásra készül Olaszország, a kampány máris megkezdődött, bal- és jobbközép két hónap alatt kell, hogy a maga oldalára állítsa a választókat. Az államfő Giorgio Napolitano feloszlatta a római Szenátust és Képviselőházat, az urnákat április 13-14 állítják fel.
 
Ahogyan az elmúlt években bevezették, az olaszok most is két nap, vasárnap hétfőn adják majd le a voksukat. A felmérések a jobbközép mellett szólnak, a Silvio Berlusconi vezette szövetség jelenleg 10-15 %-kos előnnyel bír, a balközép Demokratáknak ezt kell behozni Walter Veltroni miniszterelnök-jelölttel, aki már szlogent is választott, amerikait, yes, we can, ami nem más mint Barack Obama mondata.

Az olasz balközép már nem kommunista utódpárt, hanem amerikai szlogent ismétlő modern európai erő akar lenni, új ember kell, mondja magáról Veltroni, aki ötvenévesen a hetvenéves Berlusconival méri össze erejét. Veltroni február 16-tól bejárja egész Itáliát, Róma népszerű főpolgármesterének Milánót és Szicíliát is meg kell hóditania.

Silvio Berlusconi a napokban elhunyt édesanyját gyászolja, de máris győztesnek érzi magát, igaz, óvatosságra intette szövetségeseit, két hónap is elég az előny elvesztésére. Egyedül Romano Prodi lépett vissza. A bukott kormányfő bejelentette, nem kíván ismét a választásokon indulni.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: