2009-04-29 15:03:14• hírek • Parajdi Andrea

A polgármestert tehermentesíti

A városmenedzseri poszt betöltésére április közepén megrendezett versenyvizsgán, Litan Ioan felelt meg legjobban. Szatmárnémeti city-menedzsere május elejétől látja el feladatait, azon a területen, ahol leginkább szükség van szakemberekre.

A közterületek igazgatását, a közszolgáltatások, illetve a helyi beruházások felügyeletét végzi majd a város menedzsere, Litan Ioan. Ezek azok a területek, ahol a legnagyobb hiány van szakemberekből. Mivel ezeken a területeken költik el a közpénzeket, itt érződik leginkább a helyi adminisztráció munkája, éppen ezért fontos, hogy minél hatékonyabb legyen a munkavégzés - mondta Ilyés Gyula polgármester a szerdán megtartott sajtótájékoztatóján.

A városmenedzseri funkció nyugatról átvett működési struktúra, amely Romániában még nem terjedt el. -Nálunk még az a szokás, hogy a polgármester mindentudó kell legyen, és mindenért ő kell feleljen, így a rendszer azonban nehezebben működik. Nyugaton már felfedezték az adminisztráció felépítéseinek hiányosságait, és ezért kezdtek városmenedzsert alkalmazni, aki több területen is tehermentesíteni tudja a városvezetőt - magyarázta Ilyés.

Mivel nem egy elterjedt szokás a városmenedzser alkalmazása, ezért erről a munkakörről a romániai törvények meglehetősen kevés paragrafust szabnak meg, ezáltal pedig tág teret biztosítanak a helyi vezetőknek, hogy maguk határozzák meg a menedzser konkrét feladatait.

Litian Ioan a sajtóértekezleten elmondta: felelősséggel, a legjobb tudása és felhalmozott szakmai tapasztalata szerint látja majd el feladatait úgy, hogy közben kiváló együttműködési kapcsolatot alakít ki a városvezetéssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: