2012-09-06 13:30:47• hírek • Póti Orsolya

A nehéz körülmények között élő gyerekeken segítenek

A  vakáció után folytatódik a Szatmári Máltai Segélyszervezet égisze alatt működő Szent József Ifjúsági Központban működő napközi program. A tanévnyitó ünnepi szentmisére szeptember 9-én kerül sor - tudtuk meg Pallai Kristóftól, a szervezet elnökétől.

A Máltai Segélyszervezet égisze alatt működő Szent József Gyermek- és Ifjúsági Központ hétvégenként közel 180 rászoruló gyermeket és fiatalt fogad, hétköznaponként pedig a nehéz körülmények között élő gyermekeknek biztosít tanulási lehetőséget. Az idejárók többnyire a szervezet nyilvántartásában szereplő családok gyerekei, részint utcagyerekek.

A hétvégi foglalkozások keretében a gyerekek tanulnak, játszanak, imádkoznak, énekelnek, tisztálkodnak és közösen étkeznek. Azok a gyerekek, akik igazolással alátámasztják, hogy járnak iskolába, kenyeret és vajat is kapnak - ebből fedezik a gyerekek számára a következő heti uzsonnát.

Az iskolások hétköznap sem maradnak felügyelet nélkül, mivel a segélyszervezet fiatal önkéntesei hétfőn, szerdán és péntekenként az iskolai órák után, 14 vagy 15 órától tanulási lehetőséget biztosítanak a rászoruló gyerekeknek.



Az önkéntesek a Szent József templom közösségi házában több órán keresztül együtt tanulnak a gyerekekkel, segítenek a házi feladatok megoldásában és délután közösen uzsonnáznak. A foglalkozásokon legtöbb húsz gyerek vesz részt, rossz időben, vagy iskola kezdéskor pedig csupán heten-nyolcan érnek el a délutáni programokra.

Az említett foglalkozások mellett az önkéntesek számos jótékonysági akciót, koncerteket és táborokat szerveznek a gyerekeknek, azért, hogy a lakosság hozzájárulásával is fedezni tudják a gyermekek taníttatását és élelemmel, ruhákkal való ellátását.  

Pallai Kristóftól, a szervezet elnökétől megtudtuk, a tanévnyitó szentmisére szeptember 9-én, vasárnap délután 16 órától kerül sor a Kossuth-kerttel szemben lévő Szent József templomban.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: