2018-02-24 15:16:11• hírek • Bede Emőke

A nagyváradi börtönbe kerül át az apai hármas gyilkosság vádlottja

Pénteken elkészült az apai hármas gyilkosság ügyében a vádirat, így R. Razvan hamarosan ítélőszék elé állhat. Erre azonban nem Szatmárnémetiben fog sor kerülni, hanem Nagyváradon, így a férfi rövid időn belül átkerül a szomszédos megye börtönébe.

R. Razvan az elmúlt három hónapban többször is kérte szabadlábra helyezését, ugyanis „a börtönben tapasztalható rossz körülmények” miatt lefogyott és egészségügyi állapota is megromlott. A bíróság mindannyiszor elutasította kérelmét, így eddig a szatmári börtönben raboskodott.
 

Míg a férfi odabent a börtönkoszt és a kényelmetlen ágy miatt panaszkodott, idekint nagy erőkkel folyt a nyomozás, mely meg is hozta eredményét. A 21 oldalas vádirat elkészülte azonban azt is jelenti, hogy R. Razvan hamarosan átkerül a nagyváradi börtönbe.
 

Az 1865-ben épült börtönben jelenleg kb. 450 rab éli mindennapjait. Bár ágyból közel 600 van, mégsem töltik meg ezeket, ugyanis egy EU-s rendelet értelmében a bentlakóknak nagyjából 4 négyzetméternyi privát területet kell biztosítani. Az épülethez sportterem is tartozik, valamint egy 6000 kötettel rendelkező könyvtár, melyet közel 200 rab szokott rendszeresen igénybe venni. Mindezek mellett a rabok egy kis tévénézéssel is elüthetik tengernyi szabadidejüket, ugyanis a börtönben több televízió is rendelkezésükre áll.


Ha az apai gyilkosság ügyében készült vádiratról olvasnál szívesen, kattints ide. Ha a legfontosabb bizonyítékok érdekelnek, akkor pedig ide.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: