2018-02-23 14:33:00• hírek • Bede Emőke

Az apai gyilkosság minden részletére fényt derített az elkészült vádirat

 „Minden embernek joga van az élethez, a többi személynek pedig kötelessége tartózkodni minden olyan tett elkövetésétől, mely által megsértheti embertársa ezen jogát” –áll az apai gyilkosság ügyében készült vádirat első soraiban.

R. Razvan azonban háromszor is áthágta az erre vonatkozó intelmet, ugyanis különös kegyetlenséggel kioltotta szülei és anyai nagyanyja életét, kiknek holttestét november 24-én reggel találták meg. A szatmári nyomozók hatékony munkájának köszönhetően sikerült néhány nap alatt annyi bizonyítékot összegyűjteni, hogy a férfit közvetlenül a szülei temetéséről a börtönbe kísérjék. A majd három hónapnyi nyomozás immár lezárult, elkészült a vádirat, így R. Razvan hamarosan az ítélőszék előtt felelhet tetteiért.
 

Amint arra a dokumentum rávilágít, a vádlott anyagi gondjai már évekkel ezelőtt kezdődtek, ugyanis 2010-ben azért kellett otthagynia a tűzoltóságot, mivel egy társa pénztárcájának ellopásával gyanúsították meg. Ezt követően felszolgálóként dolgozott több helyen is, majd 2017 áprilisától végleg munkanélkülivé vált. Azonban ebben a nehéz anyagi helyzetben is szerette volna fenntartani a vagyonos ember látszatát, de mivel a szerencsejáték rabul ejtette, anyagi helyzete folyamatosan bizonytalan volt.
 

November 22. és 23. között különösebb indok nélkül a szülei apai otthonában tartózkodott, majd a végzetes estén egy húsklopfoló segítségével többször lesújtott nagyanyja fejére és mellkasára, aki belehalt az ütésekbe. Ezt követően elrejtőzött az előszoba függönye mögött, itt várta meg édesapját. Amint észrevette a közeledő apát, sebes léptekkel utánairamodott, majd többszor lecsapott a konyhai eszközzel. Hogy édesanyja életét is kioltja, már ekkor eltervezte.
 

Miután telefonon megtudakolta, mikor végez édesanyja a munkahelyén, autóba szállt, majd a buszmegállóban bevárta a nőt. Várakozás közben már maga mellé készítette a gyilkos fegyvert az ülés és az ajtó közé rejtve azt.
 

Hazaértek édesanyjával, ám mielőtt az asszony a ház lépcsőjére léphetett volna, fia többször is lesújtott a húsklopfolóval. Az ezt követő egy órában a férfi szándékosan felforgatta a házat, ugyanis azt a benyomást szerette volna kelteni, hogy a családja rablótámadás áldozata lett. Bár közvetlen bizonyíték nem támasztja alá, hogy a pénz miatt ölt volna, de a vádirat szerint egy cipősdobozból 15 000 lej és 17 700 euró tűnt el. Hogy honnan tudták meg ezt a nyomozók? R. Razvan a dobozban felejtette azt a papírcédulát, melyen szülei a dobozban tartott pénzmennyiséget könyvelték. Miután eltűntette a gyilkosság fegyverét és a véres ruháit, visszatért Szatmárnémetibe, ahol két ismerősét is felkereste, hogy visszafizesse tartozásait.
 

A bizonyítás során az ügyészség a tanúvallomásokat, a DNS-mintákat, a igazságügyi orvosszakértők jelentéseit, a mobiltelefonos cellainformációkat, illetve a kép- és videófelvételeket használta fel. R. Razvan azóta is tagadja a gyilkosság elkövetését, a közvetett és közvetlen bizonyítékok azonban egyöntetűen arra mutatnak, az ő kezében volt a gyilkos fegyver.
 

„A bűnügyi nyomozás során R. R. M. gyanúsított egyszer sem volt őszinte. Nem volt hajlandó az együttműködésre, mi több, az ellene felhozott vádak súlyossága ellenére a sajnálat vagy megbánás egyetlen jelét sem adta. […] Börtönbe kerülése után legnagyobb problémája az étel vagy a fekvőhely minősége volt. A vádlott szerencsejátékfüggő volt, nem riadt vissza a tisztességtelen úton való pénzszerzéstől sem, még arra is hajlandó volt, hogy bűntényt kövessen el ennek érdekében” –írja a vádirat, melynek értelmében R. Razvan vádlottat hamarosan ítélőszék elé állítják.

 

Kattints ide, ha szeretnél a férfi ellen felhozott bizonyítékokról részletesebben is olvasni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: