2009-08-26 16:20:42• hírek • Gozner Gertrud

A megyében járt Mircea Geoana

Szerdán egész napos látogatásra Szatmár megyébe érkezett Mircea Geoana, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Szenátus elnöke.

Az államelnökjelöltnek is induló politikust számos miniszter, államtitkár és szociáldemokrata parlamenti képviselő is elkísérte a megyébe. Geoana országos turnéjának a célja, hogy anyagot gyűjtsön a lakosság legégetőbb problémáiról, amit aztán az őszi választási kampányába is belefoglalhat.

Szatmár megyében a pártelnök főleg a mezőgazdasági létesítményeket kereste fel, ezek közül is a Nagykároly és környéke mintagazdaságait, amelyeknek híre már Bukarestbe is eljutott.

Szerda délelőtt a szenátus elnöke a mezőpetri szarvasmarha farmnál járt, majd a nagykárolyi háborús veteránokkal találkozott a Román Katona Emlékművénél. Ezután Geoana látogatást tett a nagykárolyi tejgyárban, ahol egy fórum keretén belül a helyi gazdálkodókkal vitatta meg a mezőgazdaság legfontosabb kérdéseit.

Szatmárnémetiben a szenátus elnöke a Draxlmaier gyárat kereste fel, ahol a munkásokkal és a vállalat vezetőségével tárgyalt. A szociáldemokraták helyi székházában történt rövid egyeztetések után az esti órákban Mircea Geoana körútja következő állomására, Máramaros megye felé vette az irányt.


Mircea Geoana főleg Nagykároly és környékének gazdálkodóira volt kíváncsi.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: