2010-10-12 15:52:31• hírek • Szatmar.ro

Fielding gátat szabott Romániai Eb.- álmainak

A Blackburn kapusán nem tudtak kifogni a románok, Anglia jutott tovább.

Románia U21-es labdarúgó válogatottja nem tudta megtörni az átkot és Emil Sandoi fiai nem tudták abszolválni a 2011-es Európa-bajnokság Anglia elleni pótselejtezőjét. Pedig a sárga mezesek pénteken biztató, 2-1-es vereséget szenvedtek az angliai Norwich-ban, a Botosani-i visszavágón viszont nem született gól.

A várakozásoknak megfelelően Románia kezdte támadóbban a találkozót, a 7. percben Gardos találta meg egy remek labdával Sburleát, aki kedvező helyzetből kapu fölé lőtt. Ezt követően azonban az angolok percei következtek, de Lung előbb Cleverley majd valamivel később Sturridge lövését is védte, a két eset közben pedig Jones nem tudta kihasználni a Craiova kapusának egy hibáját. Az első negyed óra után aztán leült a remek iramban indult találkozó, amit aztán a szünet előtti percekben a hazaiak ráztak fel: előbb Alexe lőtt fölé ziccerben, majd Hora próbálkozott egy távoli lövéssel, végül Fielding védett Torje szabadrúgása után.

A pihenőt követően a románok ott folytatták, ahol abbahagyták, ám sorban Sbulea, Torje és Rapa sem volt elég precíz. Az idő teltével Anglia csak a védekezéssel törődött, Fielding pedig hatástalanította Sburlea bombáját. Landsbury beállása némi színt (és két helyzetet) hozott a vendégek játékába, amire Alexe és Sburlea válaszolt - de Fielding állta a sarat. Az utolsó negyed órát az egész meccsen nagyon aktív és veszélyes Torje lövése, majd a csereként beálló Rusescu lehetősége nyitotta, majd Barboianu és Papp következtek, Gardos pedig néhány méterről sem tudott a kapuba találni.

Hiába támadott tehát Románia szinte az egész második félidőben és hiába egykapuztak az utolsó percben a hazaiak, az egész meccsen rendkívül jól játszó Torje mellett Alexe és Sburlea a helyzetek kihagyásával hívta fel magára a figyelmet, míg Frank Fielding bravúrok sorát bemutatva járult hozzá, hogy Anglia legyen ott 2011-ben a Dániában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: