2011-04-08 15:01:17• hírek • M. T. R.

Lelki többletet kínál a Kalazanci-gimnázium

„Könyörgök, hogy kevesb ember legyen, / S több fóka." - az eszkimó fohászkodik ekképpen Madách Imre Az ember tragédiájában. Kissé ugyan erőltetett a hasonlat, mégis ez jut először eszébe az embernek, amikor arról hall, hogy több posztot hirdetnek meg a tanintézmények, mint ahány végzős, nyolcadikos diák van (Megaztán persze semmiképpen se legye kevesebb a középiskolai helyekből, az ildomos még több gyerek lenne - de ez már nemzetpolitikai kérdés...)

A kiélezett verseny persze nem feltétlenül rossz. A különféle középiskolák egyediségükre koncentrálhatnak, saját profilt teremtenek maguknak, s ezt, mint egy-egy színpompás virág, kitárják s várják a nebulókat. A nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontban immár második alkalommal tartottak pénteken nyílt napot. A piarista hagyományaira büszke intézmény tavalyi ilyen rendezvénye rendkívül sikeresnek bizonyult: mindahány osztály „megtelt".

Péntek reggel is valahány nagykárolyi nyolcadikos magyar tagozatos osztályból érkeztek diákok, s a környező települések zöméből is a nyugat-szatmári megyejogú városba utaztak a nebulók, hogy megismerkedhessenek a felekezeti iskolával. A Kalazanci-gimnázium ugyanis természetesen a színvonalas oktatáson túl valami pluszt is óhajt nyújtani hallgatóinak: a lelki felkészítést az életre (ha tetszik, a nagybetűsre).

A vendég diákok előbb az informatika laborban tekinthettek meg egy vetítettképes előadást: ebben a nagymúlttal rendelkező gimnázium mintegy bemutatta magát. Ezután a csoportoknak alkalmuk nyílt végigvándorolni az osztálytermeken. S mindahányban különféle foglalkozásokba csöppenhettek be: hol különféle - már-már alkémiai - szerekkel kísérletezhettek, hol énekkel dicsérhették az Urat, hol irodalomtudásukat tesztelhették, hol a közösségi érzés növelése érdekében különféle játékokban vehettek részt.

A körülbelül kétszáz vendégeskedő kamasz láthatóan jól érezte magát. Sokuk bizonyára szívesen járna majd ősztől a humán-teológia, reál-természettudományok gimnáziumi, avagy a szakképzést nyújtó vendéglátó-ipari képzések egyikébe. Mindenesetre a nyílt nap igencsak sikeres volt idén is.


Lelki többletet nyújt a Kalazanci-gimnázium

Lelki többletet nyújt a Kalazanci-gimnázium

Lelki többletet nyújt a Kalazanci-gimnázium

Lelki többletet nyújt a Kalazanci-gimnázium


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: