2013-08-27 22:33:12• hírek • Kocsis Zoltán

Öt év után ismét a BL-csoportkörében a Steaua

Tíz perc után már két góllal vezetett a Steaua Varsóban a Legia elleni Bajnokok Ligája selejtező visszavágóján. Ezzel a román bajnok komoly előnyt szerzett magának a nem túl biztató 1-1-es hazai döntetlen után. Olyan előnyt, amely végül döntőnek bizonyult és a Steaua 2008 után ismét részt vehet a földkerekség legfontosabb klubsorozatának csoportküzdelmeiben.

A hetedik percben Nicolae Stancu, a kilencedik minutumban pedig Federico Piovaccari jár túl a hazai védelem eszén és azonnal a csoportkör kapujába röpítette a vendégeket. A hazaiak gyorsan ébredtek és egy lesgólt követően szereztek egy érvényeset is Miroszlav Radovics fejese révén, ezzel visszahozva reményeiket. A szünetig komoly nyomást gyakorolt a román védelemre a Legia, a Steauának sokszor a labda megtartása is komoly erőfeszítésébe került. Ennek ellenére a vendégek védelme stabilan állt a lábán, nem utolsó sorban a fél lábbal már a Tottenhamhez szerződött Vlad Chirichest remekül helyettesítő szatmári Florin Gardosnak köszönhetően. A szünetig egy-egy igazán komoly gólszerzési lehetőség adódott a csapatok előtt, ám előbb Dominik Forman kapáslövését védte ujjheggyel Ciprian Tatarusanu, majd a másik kapu előtt Cristian Tanase bombázott kapu fölé kedvező helyzetből.

A szünet után is maradt a magas tempó és a komoly hőfokon égő küzdelem, ami elsősorban a már a Steaua térfelén letámadó Legiának volt köszönhető. Ugyan a románok nem tudtak mit kezdeni ezzel a letámadással, a védelmük, egy-két apróbb hibától eltekintve, továbbra is stabilan állt. Mi több, gólhelyzet is előttük akadt, Leandro Tatu és kétszer Stelian Filip révén.

A kihagyott ziccerek (főleg a Filipé volt nagy) aztán megbosszulták magukat, a 93. percben pedig Jakub Rzeźniczak kiegyenlített a már ünnepelni készülő védők között. A gól azonban már későn jött, így a Legia nem tudott élni a Bukarestben szerzett előnyével, míg a Steaua 2008 után jutott be ismét a csoportkörbe. Akkor a Bayern München, a Lyon és a Fiorentina mögött a negyedik helyen zárt. Hogy ezúttal kik lesznek az ellenfeleik, az pénteken dől el, az pedig, hogy hanyadik helyen végeznek a csoportban, majd csak december elején.

Ami a többi keddi meccset illeti, a Schalke a hazai 1-1 után Szalai Ádám két góljának is köszönhetően 3-2-re nyert Szalonikiben a PAOK otthonában, így továbbjutott. Történelme során először jutott a csoportkörbe az Austria Wien, de nem akármilyen körülmények közepette. Miután az első meccsen 2-0-ra nyert Zágrábban és Bécsben is vezetést szerzett, úgy nézett ki, nyeregben van. Csakhogy a Dinamo előbb egyenlített, majd átvette a vezetést, végül pedig 3-1-re elhúzott, amivel már továbbjutásra állt. Jött azonban ekkor Roman Kienast és 3-2-re csökkentette az osztrákok hátrányát, ami azonban ennél is fontosabb, csoportkörbe lőtte csapatát. Az Arsenal és a Basel idegenbeli győzelmük után saját szurkolóik előtt is legyőzték a Fenerbahcét illetve a Ludogorecz Razgradot, így magabiztosan mentek tovább.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: