2013-08-27 11:33:14• hírek • Kocsis Zoltán

Chiriches lesz a Steaua kerékkötője, szatmári pedig a megoldás?

fotó: http://legia.com/
fotó: http://legia.com/

Nem a legkedvezőbb helyzetben várja a szezon (eddigi) legfontosabb meccsét a Steaua csapata: hazai pályán csak 1-1-es döntetlen ért el a Legia Varsó ellen. A lengyelek a hétvégén rápihentek a meccsre, a románok háza táján viszont nagy a bizonytalanság.

A tavalyi sikereket sokan a Vlad Chiriches, Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii, Raul Rusescu tengely remeklésének tulajdonították. Közülük Rusescu azóta már a Sevillába szerződött, Pintilii pedig sárga lapos eltiltás miatt nem játszhat Varsóban. Ráadásul Chiriches szereplése is kérdéses. Az ő szerepe annál inkább felértékelődik, mert ugye középső védőről van szó. A sajtó egybehangzó értesülései szerint azonban a 23 éves játékost 9,5 millió euróért leigazolta a Tottenham. A londoniak pedig nyilván nem szeretnék, ha a játékos pályára lépne még ezen a meccsen, egy esetleges sérüléstől tartva. A Steaua viszont ragaszkodna hozzá, hogy ez legyen a búcsúmeccse. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Chiriches kisebb sérüléssel is küszködik...

Ha a Tottenham akarata érvényesül, akkor a román bajnoknak egyetlen alternatívája van: a szatmári Florin Gardos.

A másik probléma, amit Laurentiu Reghecampfnak meg kell oldania, az Pintilii eltiltása. Szinte biztosan Stelian Filip helyettesíti majd, aki azonban ebben a szezonban mindössze egyetlen meccsen lépett pályára - igaz, azon a hétvégén két gólt is szerzett Medgyesen. A 22 éves játékosnak amúgy sincs komoly tapasztalata, mindössze 40 román bajnokival és öt európai kupameccsel a háta mögött léphet pályára ezen a fontos meccsen. Igaz, tavasszal az Ajax ellen remekül helytállt.

Ami a Legiát illeti, a lengyelek mindent a keddi meccsnek rendelnek alá. A hétvégi bajnokin mindössze Dusan Kuciak kapus lépett pályára azok közül, akik szerdán kezdők voltak Bukarestben. Más kérdés, hogy Jan Urban így is pályára küldhetett szlovén (Marko Suler), észt (Henrik Ojamaa), grúz (Vladimir Dvalisvili) és lengyel (Michal Zyro, Lukasz Broz) válogatottakat is. Ennek ellenére 1-0-ás vereséget szenvedtek hazai pályán a Lechia Gdansktól - márpedig az előző szezonban mindössze egyetlen meccset buktak el saját szurkolóik előtt.

Ami a többi keddi visszavágót illeti, a Schalke pocsékul kezdte a szezont, Szalai Ádáméknak pedig nem lesz könnyű dolguk Szalonikiben a hazai 1-1 után a PAOK ellen. Az Arsenal, a Basel és az Austria Wien viszont idegenben is nyert a Fenerbahce, a Ludogorecz Razdgrad és a Dinamo Zágráb otthonában, ezek után a hazai visszavágón diadalmenetet várnak a szurkolók.

Bajnokok Ligája rájátszás, visszavágók (első meccs eredményei):

Legia Varsó - Steaua (1-1) 21.45 DigiSport1.ro, DigiSport2.hu
PAOK Szaloniki - Schalke (1-1) 21.45 Sport1
Arsenal - Fenerbahce (3-0) 21.45 Digi1.hu
Austria Wien - Dinamo Zágráb (2-0) 21.45
Basel - Ludogorecz Razdrad (4-2) 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: